Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys neemt het AI/ML-platform van Blue Hexagon over

AI/ML-technologie transformeert het enorme datalake van Qualys tot een krachtig voorspellend analyseplatform voor realtime detectie van zero-day bedreigingen

Amsterdam – 11 oktober 2022Qualys, Inc. (NASDAQ: QLYS), een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het de assets van Blue Hexagon heeft overgenomen. Daarmee zal het Qualys Cloud Platform beschikken over AI/machine learning (AI/ML) om petabytes aan sterk geïntegreerde data te converteren naar zinvolle inzichten voor klanten.

Door deze overname kan Qualys zijn krachtige Cloud Platform en zijn meer dan 10 biljoen datapunten inzetten om gedragspatronen te herkennen, zoals actieve exploits van kwetsbaarheden, identificatie van geavanceerde netwerkbedreigingen en adaptieve risicobeperking, op alle assets en in applicaties. Deze dynamische combinatie van sterk geïntegreerde beveiligingsdata met ML-technologie biedt klanten van Qualys voorspellende en geautomatiseerde vermindering van cybersecurityrisico’s.

Nayeem Islam, CEO en medeoprichter van Blue Hexagon: “Het team en ikzelf zijn verheugd om deel uit te maken van zo’n innovatief, toonaangevend bedrijf in cloudsecurity. “Onze op deep learning gebaseerde Network Detection and Response producten verrijken het enorme security datalake van Qualys met netwerkgegevens en deep learning, waardoor verbeterde beoordeling en detectie van beveiligingsrisico’s mogelijk wordt.”

Blue Hexagon is een AI/ML-innovator van Cloud Threat Detection and Response-oplossingen waarmee organisaties veilig gebruik kunnen maken van de openbare cloud door middel van realtime detectie van diverse typen cloudaanvallen, van supply chain-infectie in containers en opslag, tot cryptominers en Advanced Persistent Threats (APT’s) met Command and Control (C&C), tot ongeautoriseerde activiteiten door cybercriminelen.

De AI/ML-technologie van Blue Hexagon die overal in het Qualys Cloud Platform wordt geïntegreerd, biedt klanten voordelen zoals:

Detectie van actieve exploits van kwetsbaarheden: de op AI/ML gebaseerde bedreigingsdetectie van Blue Hexagon, geïntegreerd in Qualys VMDR, verbetert de kwetsbaarheidsbeoordelingen door detectie van actieve exploits op basis van gedragspatronen en verdachte activiteiten in het netwerk.

Implementatie van adaptieve risicobeperking: gebruik van het Qualys Cloud Platform voor voorspellende analyses om het risico van openstaande kwetsbaarheden en bedreigingen te verminderen, waaronder het detecteren van bedrijfskritieke IT-middelen met adaptieve beperkingen.

Verbeterde detectie en reactie met de context van netwerkbedreigingen: met de op AI/ML gebaseerde netwerkdetectie van Blue Hexagon kunnen Multi-Vector EDR en Context XDR van Qualys netwerktelemetrie, -protocollen en -verkeer, waaronder versleuteld verkeer, zonder hulp van agents verzamelen, onderzoeken en analyseren op vroegtijdige signalen van ransomware- en malwareaanvallen.

Sumedh Thakar, president en CEO van Qualys: “Het doet ons genoegen om de knapste koppen op het gebied van AI/ML en cybersecurity te verwelkomen bij het Qualys-team. Qualys heeft als missie organisaties te helpen bij het identificeren en verminderen van cyberrisico’s. Met het Blue Hexagon-platform kunnen we krachtige contextbewuste inzichten bieden om de weerbaarheid van onze klanten tegen cyberaanvallen te versterken.”

Alle werknemers van Blue Hexagon worden opgenomen in het Qualys-team, met Nayeem Islam als vicepresident of product management van het threat analytics platform .

Aanvullende informatie
• Informatie over Qualys
• Meer informatie over het Qualys Cloud Platform
• Volg Qualys op LinkedIn en Twitter

De overnameprijs werd voornamelijk betaald in contanten, met een deel geleverd in de vorm van aandelen onder voorwaarden voor onvoorwaardelijke toezegging. De transactie werd afgesloten op 4 oktober 2022.

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier en een marktleider op het gebied van cloudgebaseerde IT- security- en compliance-oplossingen. Het bedrijf heeft met meer dan 10.000 geregistreerde klanten wereldwijd, waaronder het merendeel van de bedrijven in de Forbes Global 100 en Fortune 100. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en automatiseren van hun beveiligings- en complianceoplossingen in één platform voor meer flexibiliteit, betere bedrijfsresultaten en substantiële kostenbesparingen.
Het Qualys Cloud Platform maakt gebruik van één agent die doorlopend beveiligingsinformatie levert. Zo kunnen bedrijven het volledige spectrum van detectie van kwetsbaarheden, compliance en beveiliging automatiseren voor IT-systemen, taken en webapplicaties in IT-omgevingen op locatie, endpoints, servers, openbare en private clouds, containers en mobiele omgevingen. Qualys, dat in 1999 werd opgericht als een van de eerste bedrijven voor SaaS-beveiliging, heeft strategische samenwerkingsverbanden en integreert de functies van het eigen Vulnerability Management in beveiligingspakketten van cloudproviders, waaronder Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure, samen met een aantal vooraanstaande Managed Service Providers (MSP’s) en wereldwijd opererende consultancyorganisaties. Bezoek voor meer informatie www.qualys.com.

Qualys, Qualys VMDR® en het Qualys-logo zijn handelsmerken van Qualys, Inc. Alle andere vermelde producten en namen zijn mogelijk handelsmerken van hun respectieve eigenaren.


Niet voor publicatie | Media Contactgegevens
Zeekhoe Communicatie
Paul Zeebregts
T. 06-293 393 29
E. paul(at)zeekhoe.nl

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com