Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys introduceert nieuwe, baanbrekende app voor wereldwijd inventariseren van IT-middelen en CMDB-synchronisatie

Nieuwe cloudapp biedt één bron van waarheid voor alle IT-assets binnen hybride omgevingen, inclusief on-premises, endpoints, cloud- en mobiele omgevingen

Amsterdam, 26 juni 2018Qualys (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, introduceert de nieuwe cloudapp Asset Inventory (AI). De AI-app biedt klanten één bron van waarheid voor alle IT-assets binnen hybride omgevingen, inclusief on-premises, endpoints, cloud- en mobiele omgevingen. Ook heeft de nieuwe app synchronisatiemogelijkheden voor Configuration Management Databases (CMDB’s) om de data van assets up-to-date te houden.

De AI-cloudapp van Qualys gebruikt Qualys-sensoren, waaronder netwerkscanners en Cloud Agents, om alle assets in de wereldwijde hybride infrastructuren te ontdekken. Daarna normaliseert en categoriseert de app de verzamelde informatie per hardware- en softwareasset. Door de assetinventarisatie te indexeren en te verrijken met metadata, biedt de AI-cloudapp klanten nauwkeurige CMDB-gegevens en out-of-the-box analysemogelijkheden. Deze gestandaardiseerde, eenduidige informatiebron stelt teams in staat om assets vanuit verschillende perspectieven te bekijken en standaarddata te gebruiken voor specifieke taken. Hierdoor krijgen ze inzicht in hun assets en de mogelijkheid om die beter te beheren.

“Digitaal zakendoen zorgt voor snelle veranderingen in de manier waarop bedrijven hun technologieassets inzetten, gebruiken en beheren, en ook de definitie van ‘technology asset’ verandert”, aldus Gartner1. “Managers die het sourcing- en leveranciersbeheer aansturen, moeten hun IT-assetbeheerdiscipline snel doorontwikkelen om de belofte van digitaal zakendoen te kunnen waarmaken.”

De digitale transformatie en het steeds veranderende cybersecuritybedreigingslandschap introduceren nieuwe technologieën in toenemende varianten, grootte en snelheid. Tegelijkertijd proberen teams bronnen en verzuilde beveiligingsoplossingen te beheren en met budgetbeperkingen om te gaan. Qualys helpt klanten om deze uitdagingen aan te gaan door een uniforme oplossing en eenduidige informatiebron te bieden, die een betere uitwisseling tussen de CIO en CISO mogelijk maakt. Met als doel om de IT te verbeteren en betere samenwerking en strategische planning mogelijk te maken in de IT- en Infosecuritysector.
“Beveiliging begint bij zichtbaarheid, omdat u niet iets kunt beveiligen wat u niet kent”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys. “Het Qualys Cloud Platform stuurt de app aan en de sensoren verzamelen gegevens uit hybride IT-omgevingen. Hierdoor biedt de app onze klanten één eenduidge informatiebron voor informatie over hun IT-assets. Of ze nu in de cloud, on-premises, in containers of met The Internet of Things werken. Dit geeft hen het nodige inzicht om hun netwerken te beveiligen en stelt hen in staat om hun digitale transformatie van DevOps naar productie veilig te stellen.”

De voordelen van de AI-app
Ontdek bedrijfsmiddelen in een wereldwijde, hybride infrastructuur
AI maakt lagere administratieve kosten mogelijk door alle assets en info van assets op een centrale plek inzichtelijk te maken, en ook van alle middelen die in gebruik zijn bij InfoSec- en IT-teams. De netwerkscanners van Qualys en de Cloud Agents kunnen uitgebreide gegevens verzamelen uit verschillende lokale omgevingen, cloudinfrastructuren en eindgebruikersapparatuur.

Out-of-the-box standaardisatie en classificatie
Klanten kunnen AI gebruiken om gegevens te standaardiseren en te structureren, inclusief fabrikant- en productnamen, modellen en softwareversies. De nieuwe cloudapp houdt ook automatisch rekening met nieuwe aankopen en productlijnen door elk item, elk apparaat en elke software in zinvolle en functionele categorieën in te delen. Een taxonomie op meerdere niveaus gebaseerd op industriestandaarden, zoals de United Nations Standard Products and Services Code (UNSPSC), wordt ook continu geanalyseerd en samengesteld.

Bruikbare inzichten met metagegevens van assets
De app breidt automatisch de inventarisatie uit met niet-vindbare metagegevens van assets, zoals de releasedatum van hardware en softwareproducten, end-of-life data, licentiecategorie en meer. Deze kenmerken bieden IT-organisaties meerdere inzichten die de zichtbaarheid van assets op nieuwe, betekenisvolle manieren opnieuw definiëren. Met AI kunnen teams allerlei problemen detecteren. Bijvoorbeeld ongeautoriseerde software, verouderde hardware of end-of-life software. Zo kunnen ze voorkomen dat kritieke bedrijfsmiddelen niet goed worden ondersteund en beveiligd.

CMDB Sync
Een gecertificeerde toepassing die Qualys AI-gegevens synchroniseert via API’s met het ServiceNow Configuration Management-systeem en andere CMDB’s. CMBD Sync is een aanvulling op CMDB’s met gedetailleerde gegevens over nieuwe en gewijzigde IT-assets.

“Met deze nieuwe toevoeging aan ons Cloud Platform kunnen klanten hun wereldwijde IT-assets identificeren en categoriseren, ze synchroniseren met hun CMDB’s, hun veiligheids- en compliance-aanpak continu evalueren en in een paar seconden bepalen welke items aangetast of kwetsbaar zijn voor zero-day aanvallen”, voegt Courtot toe. “Dit alles bereiken we via één platform dat alle data beheert en zichzelf bijwerkt, waardoor Qualys de kosten voor het inzetten en onderhouden van traditionele beveiligings- en nalevingspunten drastisch verlaagt.”

AI is de nieuwste uitbreiding van de assetmanagementmogelijkheden van Qualys, inclusief AssetView, een op elastic search gebaseerde backend die assets verzamelt door de netwerkscanners en Cloud Agents van Qualys te gebruiken, en ze indexeert voor directe zichtbaarheid en goede vindbaarheid in miljoenen assets.

Geplande assetmanagementmogelijkheden omvatten connectoren voor externe gegevensbronnen, zoals gebruikersinformatie en inkoopgegevens, om de assetinventaris te vergroten met extra bedrijfscontext. Dit vergroot de zichtbaarheid en laat de volledige levenscyclus van assets zien, en van wie de assets het eigendom zijn.

Beschikbaarheid
De bètaversie van de AI-cloudapp is deze maand beschikbaar.

Additional Resources:
Volg Qualys op LinkedIn en Twitter
Lees meer over het Qualys Cloud Platform
Lees meer informatie over Qualys Asset Inventory

1 Gartner, ‘A Technical Solution Landscape to Support Selected GDPR Requirements’, Joerg Fritsch, Mike Wonham, 13 februari 2018.

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based security en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 10.000 klanten in meer dan 120 landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en consolideren van hun security- en compliance-oplossingen in één platform en het integreren van security in digitale-transformatie-initiatieven voor meer flexibiliteit, beter bedrijfsresultaat en een substantiële kostenbesparing. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde Cloud Apps bieden continue bedrijfskritische beveiligingsinformatie, waardoor auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties on-premise, op endpoints en in elastic clouds zijn te automatiseren. Qualys, opgericht in 1999, was een van de eerste SaaS-securityorganisaties. Het bedrijf heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, Deutsche Telekom, Fujitsu, HCL Technologies, HP Enterprises, IBM, InfoSys, NTT, Optiv, SecureWorks, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Qualys, het Qualys-logo en QualysGuard zijn handelsmerken van Qualys, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie:
LVTPR
Gijs van Beek
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com