Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys integreert met de Trend Micro Threat Protection Suite

Geautomatiseerde correlatie van QualysGuard met Trend Micro’s Threat Encyclopedia geeft klanten informatie over malware en virtual patching

RSA Conference 2011, San Francisco (USA) - 14 februari 2011 - Qualys®, de leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, annonceert vandaag op RSA Conference USA 2011 nieuwe integratie met Trend Micro om klanten te helpen dreigingen efficiënter te verhelpen en hun security-strategie proactief te plannen. QualysGuard® Vulnerability Management (VM) integreert nu met Trend Micro™ Threat Intelligence en Trend Micro™ Deep Security. Dit voorziet klanten van live toegang tot de nieuwste informatie over gerelateerde malware en beschikbare virtual patches zodat ze gemakkelijker en accuraat prioriteit kunnen toekennen aan herstelactiviteiten en acties kunnen ondernemen om data veilig te houden.

“De combinatie van de kennis van Qualys over kwetsbaarheden met Trend Micro’s dreigingsinformatie en virtual patching verschaft klanten uitgebreide mogelijkheden om hun IT gemakkelijk en effectief te beschermen tegen de meest klemmende dreigingen,” zegt Charles Kolodgy, research VP Security Products bij IDC. “Door klanten een beeld te geven van real-time gecorreleerde informatie zijn ze bewapend met de intelligence die ze nodig hebben om beslissingen over risk management accuraat te nemen.”

De nieuwe integratie omvat:

  • Integratie QualysGuard met Trend Micro Threat Intelligence, een integraal onderdeel van de Trend Micro™ Smart Protection Network™ infrastructuur, geeft de nieuwste informatie weer over malware in relatie tot kwetsbaarheden. Gebruikers van QualysGuard VM kunnen op basis van gekende malware prioriteit aanbrengen in te verhelpen vulnerabilities en ze filteren, hetgeen administrators gebruiksklare informatie geeft voor het verhelpen van kwetsbaarheden die kunnen leiden tot infecties.
  • Trend Micro Deep Security (voor servers) en Trend Micro™ OfficeScan™ Intrusion Defense Firewall (voor desktops) bieden functionaliteiten om kwetsbaarheden van hosts af te schermen van aanvallen. Gebruikers van QualysGuard krijgen nu informatie over welke vulnerabilities kunnen worden verholpen met deze virtual patching oplossingen, inclusief een CVE referentie, beschrijving van de virtual patch, en een link om de patch uit te voeren voor onmiddellijke protectie.

“Nu bedrijven nieuwe technologieën gebruiken om meer productiviteit en meer business transacties te realiseren, worden ze geconfronteerd met een divers en zich snel ontwikkelend dreigingslandschap,” zegt John Maddison, executive general manager van de Trend Micro Data Center Business Unit. “De integraties met QualysGuard voorzien klanten van een meer complete oplossing, van assessment tot herstel. Security en compliance worden vereenvoudigd waardoor bedrijven kunnen focussen op het invoeren van technologieën die het mogelijk maken hun business te beschermen tegen cyber threats.”

“Wij hebben een sterk partnership met Trend Micro opgebouwd om real time intelligence naar onze gebruikersgemeenschap te brengen teneinde de leden te helpen zich beter te beschermen tegen malware. Ze kunnen prioriteit aanbrengen in het herstellen van kwetsbaarheden waardoor hun security-programma’s effectiever en efficiënter worden,” zegt Philippe Courtot, chairman en CEO van Qualys.

BeschikbaarheidDe QualysGuard integratie met Trend Micro is per direct beschikbaar voor gebruikers van QualysGuard VM. Lees gedetailleerde informatie in de technische blog bij de Qualys Community.

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de bedrijfscontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. De Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur ondersteunt de de meeste oplossingen. Dit is een geavanceerde cloud-client-innovatie die cloud-gebaseerde reputatietechnologie combineert met gebruikersfeedback en de expertise van TrendLabs-onderzoekers. Op deze manier biedt het netwerk real-time beveiliging tegen opkomende bedreigingen. Trend Micro™ Vulnerability Management Services vertegenwoordigt de Trend service Powered by Qualys. Voor meer informatie: http://www.trendmicro.com.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance.

De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 5.000 organisaties in 85 landen, waaronder 47 van de Fortune Global100. Meer dan 500 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd. Het marktleiderschap wordt erkend door toonaangevende marktonderzoeksbureaus.

Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, NTT, SecureWorks, Symantec, Tata Communications en TELUS. Qualys is tevens founding member van de Cloud Security Alliance (CSA). Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
pr-benelux@qualys.com

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com