Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
 • Overview
 • Platform Apps

 • Qualys Endpoint Security

  Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

 • Context XDR

  Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Snelle Inc.5000 groeier Qualys krijgt Global Growth Strategy Leadership Award van Frost & Sullivan

Security SaaS slaat duidelijk aan

Almere - 18 september 2008 - Qualys – de toonaangevende leverancier van Software-as-a-Service-oplossingen voor on-demand IT security en compliance – is tweemaal in de schijnwerpers gezet. Inc. Magazine ziet in Qualys een van de snelst groeiende privéondernemingen en Frost & Sullivan heeft Qualys de Frost & Sullivan Global Growth Strategy Leadership Award toegekend.

Qualys is voor het tweede opeenvolgende jaar door Inc. Magazine opgenomen in het overzicht van de snelst groeiende privéondernemingen in de VS. Dit jaar komt Qualys op de 25ste plaats. Met een groei in sales van 323 procent over de afgelopen drie jaar profiteert het bedrijf van de toenemende acceptatie van zijn Security-as-a-Service (SaaS) model zowel door grote ondernemingen als door middelgrote bedrijven in de hele wereld.

“De opname van Qualys door Inc.Magazine in de Inc 5000 is een duidelijk signaal van de groeiende wereldwijde adoptie van ons SaaS model,” zegt Philippe Courtot, CEO en chairman van Qualys. “We verwachten te blijven groeien nu krachten in de economie bedrijven dwingen om hun budgetten en licentiekosten voor IT security tegen het licht te houden en uit te kijken naar een oplossing die voordelen op het gebied van kosten, toepassing en integratie met zich meebrengt.”

Vanaf de oprichting in 1999 heeft Qualys pionierswerk gedaan in Security-as-a-Service. Het is het eerste en vooralsnog het enige bedrijf dat een complete suite van security, risk en compliance oplossingen kan bieden via on-demand levering. Qualys’ vlaggenschip, QualysGuard®, laat organisaties de beveiliging van hun netwerken versterken en geautomatiseerd security audits uitvoeren om de compliance aan beleid en regulering te waarborgen. Momenteel is QualysGuard de meest ingezette security on-demand oplossing ter wereld. Met QualysGuard worden meer dan 200 miljoen IP audits per jaar uitgevoerd door 3.500 subscribers, 35 bedrijven in de Fortune100 en bijna aan kwart van alle Forbes Global1000 bedrijven.

“Ons tweede Inc.5000 jaaroverzicht betekent een nieuwe stap in een zeer ambitieus project in de business journalistiek,” zegt Inc.5000 Project Manager Jim Melloan. “De Inc.5000 geeft een portret van jonge, relatief nog onbekende bedrijven in alle economische sectoren die fascinerende dingen doen met cutting-edge business modellen, of van oudere bedrijven die indrukwekkende groei blijven vertonen.”

Frost & Sullivan Global Growth Strategy Leadership Award Verder heeft Qualys van research firma Frost & Sullivan de Frost & Sullivan Global Growth Strategy Leadership Award gekregen vanwege de exceptionele langetermijnstrategie. Frost & Sullivan ziet het bedrijf als “een cruciale kracht in het bevorderen van de acceptatie van Software-as-a-Service (SaaS) producten.”

“Nu de markt tekenen van volwassenheid begint te vertonen, bevestigt Qualys haar leidende rol in de vulnerability management markt dankzij het vermogen om marktaandeel te winnen, consistent in hoog tempo te blijven groeien en een opmerkelijk grote klantentrouw van haar indrukwekkende klantenbestand te handhaven. De betrouwbaarheid van QualysGuard en de aantrekkingskracht van haar SaaS delivery model onderscheidt het bedrijf in een sterk concurrerende markt,” zegt Chris Rodriguez, research analist bij Frost & Sullivan. “Dankzij de indrukwekkende groeicijfers van jaar op jaar is Qualys de onbetwiste winnaar van de 2008 Global Growth Strategy Leadership Award.” Het onderzoeksbureau deed onder meer de volgende constateringen:

 • 98 procent herhalingsaankopen onder enterprise klanten
 • 40 procent omzetgroei in 2007 tegen een sectorgemiddelde van 18,6 procent
 • Significante groei in marktaandeel tot 13,3 procent van de wereldwijde markt voor vulnerability assessment producten
 • Over de jaren 2004 tot 2007 consistent hoge groeicijfers

Frost & Sullivan prijst ook Qualys’ SaaS model, en merkt op: “QualysGuard vergt geen investeringen, langlopende verplichtingen of infrastructuur die uitgerold en onderhouden moet worden. QualysGuard mag trots zijn op de ongeëvenaarde schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Dit vertegenwoordigt enorme waarde voor de klanten en potentiële klanten van Qualys met krapper wordende budgetten en deadlines.”

Kijk hier voor het Engelstalige persbericht over de Frost & Sullivan Award.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van als een service geboden oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de on-demand oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance.

De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 3.500 organisaties in 85 landen, waaronder 35 van de Fortune Global100. Meer dan 200 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing in de wereld gerealiseerd. Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, SecureWorks, Symantec, TELUS en VeriSign. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com