Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys lanceert assessment en monitoring voor CIS Microsoft Azure Foundations Benchmark

Nieuwe extensie van Qualys’ Cloud Security Assessment (CSA) helpt organisaties bij het benutten van Microsoft Azure voor het inbouwen van beveiliging in DevOps-initiatieven

Amsterdam, 24 oktober 2018 – Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, biedt klanten monitoring en assessment voor de CIS (Center for Internet Security, Inc.) Microsoft Azure Foundations Benchmark binnen zijn Cloud Security Assessment (CSA) Cloud App. Deze nieuwe geautomatiseerde compliance-monitoring en -assessment helpen security- en DevOps-teams bij het continu identificeren van bedreigingen die veroorzaakt worden door misconfiguraties, ongeoorloofde toegang en niet-standaard installaties. Ook bieden ze suggesties voor oplossingen, zodat risico’s sneller onder controle zijn te krijgen.

De CIS Microsoft Azure Foundations Benchmark biedt een beschrijving van een veilige basisconfiguratie voor IT-assets in Microsoft Azure. Cloud Security Assessment automatiseert de realtime security monitoring op basis van deze industriestandaard en stelt teams in staat om alle Azure-cloudinvesteringen continu veilig te krijgen en te houden.

“Door de assessment van de CIS Foundations Benchmark for Microsoft Azure te automatiseren, biedt Cloud Security Assessment organisaties de mogelijkheid om hun compliance te schalen en de risico’s rond hun Azure-gebruik te beheren”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys, Inc.

Qualys CSA Azure Screenshot
Qualys Cloud Security Assessment voor de CIS Microsoft Azure Foundations Benchmark

“De CIS Microsoft Azure Foundations Benchmark biedt iedereen die Microsoft Azure Cloud in gebruik neemt een richtlijn voor het bepalen van het securityniveau”, zegt Steve Spano, CIS President en COO. “De ondersteuning van de CIS Benchmark door Qualys helpt bedrijven bij het automatiseren en schalen van hun beveiliging binnen Microsoft Azure.”

De elastische aard van de cloud maakt het lastig om bedreigingen te volgen en te prioriteren. Met zijn geïntegreerde security-oplossingen biedt Qualys een 360-graden beeld van de beveiligingssituatie van cloud-assets met inzicht in kwetsbaarheden van cloud-hosts, compliance-eisen en bedreigingsinformatie. Daardoor kan een gebruiker herstel op basis van context prioriteren.

De Cloud Security Assessment Cloud App biedt:

Continue security-monitoring: Deze hardening-benchmark voor Azure is een aanvulling op een eerdere benchmark voor AWS die ook door Qualys wordt ondersteund. Cloud Security Assessment automatiseert teven de evaluatie van regelgeving op het gebied van PCI-DSS, HIPAA, NIST en ISO 27001. Gebruikers kunnen controleren of ze compliant zijn met ten opzichte van deze richtlijnen en een rapport generen voor hun auditors.

Inzicht en bedreigingsprioritering: Complete informatie over alle cloudresources in CloudView is de basis voor eenvoudige, maar krachtige zoekopdrachten rond de configuratie van IT-assets en hun complexe verbanden, zodat de root cause van een incident snel te vinden is. Om trends in de snel veranderende, elastische cloud te volgen, biedt CloudView zowel een realtime als een historisch beeld van alle IT-assets.

Geautomatiseerde security door de gehele DevOps-pijplijn: Qualys Cloud Security Assessment ondersteunt REST APIs, die DevSecOps-teams voorzien van een up-to-date assessment van potentiële risico’s en blootstellingen. De oplossing is te integreren met Governance, Risk and Compliance (GRC), Security Information en Event Management (SIEM), en met ticketing-serviceproviders om InfoSec-teams te helpen bij het automatiseren van de verwerking van bedreiging en herstel.

Meer informatie:
● Volg Qualys op LinkedIn en Twitter
● Lees meer over Qualys-integraties voor Azure
● Lees meer over het Qualys Cloud Platform

Over het Qualys Cloud Platform
Het Qualys Cloud Platform is een revolutionaire cloudarchitectuur die klanten een compleet beeld biedt van hun IT, security en compliance binnen hun on-premises IT-assets, endpoints, clouds, containers en webapplicaties. Het platform reduceert zo de kosten en complexiteit van het beheren van verschillende security-leveranciers. Het Qualys Cloud Platform biedt op dit moment 18 volledig geïntegreerde, centraal beheerde en self-updating security- en compliance-oplossingen. Door het automatisch verzamelen en analyseren van security- en compliance-data van alle IT-assets naar een enkel overzichtsscherm biedt het Qualys Cloud Platform klanten de schaalbaarheid, het inzicht, de nauwkeurigheid en de brede mogelijkheden om cyberaanvallen te bestrijden en veiligheid in te bouwen in hun initiatieven op het gebied van digitale transformatie.

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based security en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 10.300 klanten in meer dan 130 landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en consolideren van hun security- en compliance-oplossingen in één platform en het integreren van security in digitale-transformatie-initiatieven voor meer flexibiliteit, beter bedrijfsresultaat en een substantiële kostenbesparing. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde Cloud Apps bieden continue bedrijfskritische beveiligingsinformatie, waardoor auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties on-premise, op endpoints en in elastic clouds zijn te automatiseren. Qualys, opgericht in 1999, was een van de eerste SaaS-securityorganisaties. Het bedrijf heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, Deutsche Telekom, Fujitsu, HCL Technologies, HP Enterprises, IBM, InfoSys, NTT, Optiv, SecureWorks, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Qualys, het Qualys-logo en QualysGuard zijn handelsmerken van Qualys, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. 

__Voor meer informatie:  __

LVTPR
Gijs van Beek
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com