Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
 • Overview
 • Platform Apps

 • Qualys Endpoint Security

  Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

 • Context XDR

  Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys breidt cloudgebaseerd aanbod uit voor securityconsultants

Nieuwe, flexibele consultancypakketten en prijsopties zorgen voor makkelijk zakendoen met klanten, hogere productiviteit en lagere kosten

Amsterdam, 22 september 2016Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudbeveiligings- en compliance-oplossingen, lanceert twee nieuwe pakketten als onderdeel van zijn populaire Qualys Consultant-suite voor onafhankelijke consultants, auditors en beveiligingsbedrijven. Door toevoeging van deze pakketten biedt deze suite nu meerdere uitgebreide securityassessmenttools in een gecentraliseerde console. De suite stelt consultants in staat hun huidige toolsets te consolideren en tijd te besparen op het handmatig installeren, beheren en toepassen ervan.

Consultants zijn in staat uitgebreide securityservices te leveren en volledig op maat gemaakte en bruikbare rapporten te genereren. Dat is mogelijk door de inzet van pre-geconfigureerde en zelf-updatende Qualys-scanners, lokaal of op afstand direct via hun laptops. De twee nieuwe pakketten, hieronder beschreven, helpen consultants meerdere klanten tegelijkertijd te beheren en op efficiëntere wijze dan ooit tevoren.

 • Qualys Consultant is een nieuw, betaalbaar pakket met een lokale virtual scanner, gericht op de reizende consultant. Het pakket is eenvoudig op een laptop te installeren en wordt zo een draagbare oplossing om vanaf een lokale webconsole binnen elke mogelijke klantomgeving kwetsbaarheids- en Payment Card Industry-compliance-assessmentservices uit te voeren. Dit alles met dezelfde nauwkeurigheid, cloudgebaseerde rapporten en bruikbare resultaten als het Qualys Cloud Platform. Qualys Consultant beschikt ook over een optionele Security Assessment Questionnaire-module (SAQ) voor third-party assessments.

 • Qualys Consultant Professional is een nieuw pakket, speciaal gemaakt voor beveiligingsbedrijven. Het beschikt over een gecentraliseerde, cloudgebaseerde console en flexibele scanneropties. Dit stelt consultantteams in staat om voor meerdere klanten te werken en op afstand of lokaal te voorzien in kwetsbaarheids- en PCI-compliance-scanning, -planning, -verslagen en remediation-services. Ook verkrijgbaar zijn krachtige tools als ThreatPROTECT, SAQ, Web Application Scanning en Policy Compliance-assessments.

“Qualys maakt kwetsbaarheidstesten efficiënt en eenvoudig”, zegt Michael Bruck, President en CTO van BAI Security. “We besparen tijd en zijn in staat onze klanten uitgebreide testresultaten te bieden, net zoals een groter beveiligingsbedrijf dat doet.”

“We zijn verheugd om deze nieuwe pakketten op de markt te brengen, en consultants en beveiligingsbedrijven te voorzien van een uitgebreide oplossing die veel betaalbaarder is dan de bestaande concurrerende producten”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys, Inc.

De uitgebreide Qualys Consultant biedt consultants drie opties om elk type netwerk te scannen zonder setup of configuratie.

 • Offline Virtual Scanner – scan direct vanaf een laptop met een lokale webconsole.
 • Online Virtual Scanner – scan en plan met een gecentraliseerde, cloudgebaseerde console. Op elk apparaat door een online virtual scanner in te zetten.
 • Hybrid Virtual Scanner – geniet van alle voordelen met online en offline virtual scanners.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Qualys Consultant en Qualys Consultant Professional – Pay-Per-Scan en Unlimited options – zijn vanaf nu verkrijgbaar, inclusief gratis training en ondersteuning. Zie onderstaande lijst:

 • Qualys Consultant – vanaf €2.995 per scanner (per jaar);
 • Qualys Consultant Professional (Pay-Per-Scan) – vanaf €1.995 per pakket;
 • Qualys Consultant Professional (Unlimited) – vanaf €4.995 per scanner (per jaar).

Extra achtergrondinformatie

###

Over Qualys

Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based beveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 8.800 klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun securityactiviteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, Fujitsu, HCL Comnet, InfoSys, NTT, Optiv, SecureWorks, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Qualys, het Qualys-logo en QualysGuard zijn handelsmerken van Qualys, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie:
LVTPR
Kirsten Meij / Gijs van Beek
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com