Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys breidt Continuous Monitoring-service voor bedrijven uit

Desktops, servers en andere IT-middelen nu ook proactief te monitoren op basis van realtime alerts en snelle reactie op incidenten

Amsterdam, 22 april 2015Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), marktleider op het gebied van cloudbeveiligings- en compliance-oplossingen, breidt zijn populaire Qualys Continuous Monitoring (CM)-oplossing voor de rand van het netwerk uit met monitoringmogelijkheden voor kritische interne IT-middelen als desktops, servers en andere devices. Door deze uitbreiding beschikken klanten bij het proactief vaststellen van bedreigingen over het meest complete en actuele inzicht in de gehele organisatie. Daarnaast versnelt de inzet hiervan de responstijden.

Actuele cyberbedreigingen zijn veelal het resultaat van het constant scannen en aanvallen van netwerken door cybercriminelen, terwijl de monitoring van de rand van het netwerk plaatsvindt op basis van events. Daardoor zijn kwetsbare systemen binnen enkele uren te misbruiken door een giftige cocktail van scenario’s, waaronder zero-day-bedreigingen en phishing-campagnes. Die zorgen voor een directe bedreiging van de bedrijfsdata. Qualys Continuous Monitoring biedt realtime inzicht in de gehele organisatie en waarschuwt IT-beheerders direct wanneer het wijzigingen detecteert. De beheerder kan dan direct de juiste maatregelen treffen.

Qualys Continuous Monitoring stelt organisaties in staat om de IT-omgeving continu te monitoren en direct te reageren op wijzigingen, zoals nieuwe hosts, veranderingen in het besturingssysteem, open poorten en services, SSL-certificaten of veranderingen in kwetsbaarheden en software.

“De rand van het netwerk ontwikkelt zich snel en breidt zich verder uit. Bedrijfsdata zijn niet langer alleen te vinden in het datacenter, maar worden gedeeld tussen vestigingen en devices. Dat maakt netwerken gevoelig voor cyberaanvallen,” zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys, Inc. “Onze Continuous Monitoring-oplossing helpt klanten bij het proactief monitoren, identificeren en melden van onverwachte wijzigingen in hun kritische IT-middelen, nog voordat dit tot inbreuken leidt.”

Voortbouwend op het toonaangevende Qualys-cloud-security- en compliance-platform, vereisen de monitoringoplossingen van Qualys geen speciale hardware. De oplossing is met enkele simpele klikken in te stellen. Een gebruiker hoeft alleen maar de hosts aan te geven, die gemonitord moeten worden, wie een melding moet krijgen van een wijziging en wat de wijziging inhoudt. De oplossing is even snel te implementeren en even schaalbaar en accuraat als Qualys Vulneraibility Management en andere diensten binnen het Qualys Cloud Platform.

Volgens de Gartner-analisten Neil MacDonald en Peter Firstbrook moeten organisaties ervanuit gaan dat ze continu kwetsbaar zijn. “Organisaties maken zichzelf wijs dat honderd procent preventie mogelijk is en vertrouwen teveel op beschermingsmechanismen die zijn gebaseerd op blokkeren of signatures.” De twee Gartner-analisten raden bedrijven aan om een security operations center te creëren, dat continue monitoring ondersteunt en verantwoordelijk is voor het continue bedreigingsbeschermingsproces.*

Beschikbaarheid

Qualys Continuous Monitoring voor intern scannen is per direct beschikbaar op basis van een jaarabonnement dat afhankelijk is van het aantal IP’s. Kijk voor meer informatie of een demo op www.qualys.com/CM.

*Gartner, ‘Designing an Adaptive Security Architecture for Protection From Advanced Attacks’, Neil MacDonald, Peter Firstbrook, 12 februari 2014.

Meer achtergrondinformatie

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloudbeveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 6.700 klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun security-activiteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, Accuvant, BT, Cognizant Technology Solutions, Dell SecureWorks, Fujitsu, HCL Comnet, InfoSys, NTT, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA) en de Council on CyberSecurity. Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com. Volg Qualys op LinkedIn en Twitter.

Voor meer informatie:
Qualys, Inc.
Melissa Liton
T: +1 (650) 801 6242
M: mliton@qualys.com

LVTPR
Gijs van Beek / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

Geen persberichten meer ontvangen? Klik hier om af te melden.

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com