Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Partnership Lumension en Qualys biedt klanten bekroonde vulnerability-managementoplossing

Klanten van beide bedrijven sporen risico’s efficiënter op en implementeren de nieuwste security-patches in hun organisatie

Amsterdam, 28 januari 2014 – Lumension®, wereldwijd toonaangevend in endpoint-management en -security, en Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier in het bieden van oplossingen voor cloud-security en compliance-management, sluiten een strategisch partnership. Doel is om gezamenlijke klanten te voorzien van uitgebreide oplossingen voor vulnerability-assessment en patchmanagement.

Onderdeel van het partnership is dat Lumension QualysGuard Vulnerability Management (VM) exclusief levert aan huidige Lumension Scan-klanten. Ook biedt Lumension extra support aan klanten die overstappen naar QualysGuard VM, aangezien het bedrijf met ingang van 25 april 2014 stopt met de ondersteuning van zijn Lumension Scan-product. QualysGuard VM spoort automatisch zwakke plekken in de organisatie op. Dit is een sterke aanvulling op Lumension® Patch and Remediation, dat dankzij het partnership wordt geïntegreerd met QualysGuard VM om klanten te helpen patches effectief te implementeren en te valideren op hun endpoint.

“Lumension koos Qualys voor deze erg belangrijke technologieverandering. Wij geloven namelijk dat Qualys het best voldoet aan de vele eisen die onze Scan-klanten stellen voor een krachtige scanoplossing”, zegt Rich Hlavka, senior vicepresident Businessdevelopment van Lumension. “We zijn ook erg enthousiast over de integratie van onze belangrijke Lumension Patch and Remediation-technologie met QualysGuard. Onze gezamenlijke klanten profiteren daarmee van een uitgebreide vulnerability-managementoplossing.”

“Om de vraag vanuit de business bij te houden, zien organisaties een wildgroei van endpoint-apparaten die ze moeten beveiligen tegen de achtergrond van een continu veranderend landschap met mogelijke bedreigingen”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys. “Wij zijn verheugd over het partnership met Lumension, omdat we nu een krachtige, geïntegreerde vulnerability-managementoplossing kunnen aanbieden. Deze helpt bedrijven en overheidsinstanties de beveiliging van hun endpoint-apparaten eenvoudig en kosteneffectief te beheren. Zo houden ze de IT-middelen en data in hun organisatie veilig en compliant.”

QualysGuard heeft verschillende awards en onderscheidingen van marktanalisten ontvangen voor marktleiderschap. Dat zijn onder meer de Frost & Sullivan Global Market Share Leadership Award voor Vulnerability Management voor het derde achtereenvolgende jaar, de 2013 SC Magazine Award voor Best Vulnerability Management Tool voor de vijfde keer, en de nummer 1-positie in Device Vulnerability Assessment Worldwide door IDC voor het vijfde achtereenvolgende jaar.

Lumension Patch and Remediation is de wereldwijd toonaangevende patchmanagementoplossing en is beschikbaar als onderdeel van de Lumension® Endpoint Management and Security Suite. Met Lumension Patch and Remediation herkennen en patchen IT-beheerders automatisch zwakke plekken in verschillende besturingssystemen, applicaties die wel of niet van Microsoft zijn en endpoint-configuraties – en allemaal naadloos beheerd met behulp van een enkele console.

Over QualysGuard Vulnerability Management

QualysGuard Vulnerability Management, of QualysGuard VM, is een toonaangevende en bekroonde oplossing die netwerkauditing en vulnerability-management in een organisatie automatiseert, waaronder netwerk-discovery en -mapping, assetmanagement, rapporteren over kwetsbaarheden en bijhouden van het oplossen van de kwetsbaarheden. Gedreven door de uitgebreide KnowledgeBase van Qualys met bekende kwetsbaarheden, maakt QualysGuard VM kosteneffectieve bescherming tegen kwetsbaarheden mogelijk zonder dat er veel resources nodig zijn voor de uitrol van de oplossing.

Over Qualys

Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-beveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan zesduizend klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het QualysGuard Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun security-activiteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accuvant, BT, Dell SecureWorks, Fujitsu, NTT, Symantec, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Over Lumension

Lumension Security, Inc., wereldwijd toonaangevend in endpoint-beheer en -beveiliging, ontwikkelt, integreert en verkoopt beveiligingssoftwareoplossingen die bedrijven helpen hun vitale informatie te beschermen en kritieke risico’s in het netwerk en endpoint-middelen te beheren. Lumension stelt meer dan 5.100 klanten wereldwijd in staat optimaal beveiligings- en IT-succes te behalen dankzij een bewezen en bekroond portfolio met oplossingen voor onder andere vulnerability-management, endpoint-protectie, dataprotectie, antivirus, reporting en compliance. Lumension staat bekend om zijn voortreffelijke klantondersteuning, 24x7, het gehele jaar. Het hoofdkantoor van Lumension staat in Scottsdale, Arizona, Verenigde Staten. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Virginia, Texas, Utah, Florida (Verenigde Staten), Ierland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Singapore. Lumension: IT Secured. Success Optimized™. Meer informatie is te vinden op www.lumension.com.

Voor meer informatie:

LVTPR
Gijs van Beek
qualys@lvtpr.nl
030 - 6565070

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com