Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
 • Overview
 • Platform Apps

 • Qualys Endpoint Security

  Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

 • Context XDR

  Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys presenteert next-generation Security-as-a-Service Platform

Nieuwe Java Backend met open source componenten, virtualisatie en Web 2.0 technologie biedt ongeëvenaarde schaalbaarheid, interoperabiliteit, Dynamic Reporting en Hierarchical Asset Management

RSA Conference 2011, San Francisco (USA) - 14 februari 2011 - Qualys®, de leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, introduceert vandaag op RSA Conference USA 2011 haar next-generation Security-as-as-Service platform voor de QualysGuard IT security en compliance Software-as-a-Service (SaaS) suite van applicaties in the cloud.

Qualys zal het nieuwe platform toelichten de stand van Qualys #1432 op 14 februari 2011 om 19:00 uur op RSA Conference

Het nieuwe Security-as-a-Service platform van Qualys biedt een geïntegreerd raamwerk met nieuwe, state-of-the-art functionaliteit voor alle security en compliance applicaties van Qualys. Op standaarden gebaseerde integratie en middleware knoopt de browser, alle Qualys-applicaties, zes platformservices en engines, de security en compliance data van de gebruiker, scanners, en de QualysGuard KnowledgeBase aan elkaar.

Het nieuwe platform voorziet in prioritized job management, modulaire services om de hoogste uptime en prestaties te waarborgen, dynamische analyse en rapportage alsmede in de ondersteuning van fysieke en virtuele appliances – van Qualys of andere cloud solution providers.

“Deze nieuwe backend met open source technologieën geïnjecteerd en gecombineerd met de Web 2.0 frontend, was meer dan twee jaar onderweg,” zegt Philippe Courtot, chairman en CEO van Qualys. “In afwijking met enterprise software stelt onze SaaS-implementatie ons in staat deze nieuwe mogelijkheden voor prestatieverhoging en majeure verbeteringen transparant door te geven aan onze bestaande gebruikers.”

Het nieuwe Qualys platform is vandaag operationeel voor Malware Detection 1.0 en SECURE Seal 1.0, en het zal zijn opgenomen in de Web Application Scanning (WAS) 2.0 Beta (zie het persbericht hierover). De migratie van QualysGuard Vulnerability Management (VM), Policy Compliance (PC) en PCI Compliance zullen gefaseerd en op een voor alle gebruikers transparante manier plaatsvinden in de loop van 2011.

Over het nieuwe platform en de technologie

Click to enlarge

Het nieuwe platform gebruikt cutting-edge open source en commerciële technologieën, inclusief een Web 2.0 user interface (UI) en een op Java gebaseerde backend infrastructuur. De browser integreert met het platform’s backend via een standaard JSON API en Web Services API. Deze voorzien in de interface met alle Qualys IT security en compliance applicaties. Platform services en engines omvatten Reporting & Dashboard, Questionnaire & Collaboration, Remediation & Workflow, Correlation & Risk Calculation, en Alerts & Notification. De datalaag van het platform heeft modules voor Scan Management & Scheduling, Indexing & Tagging en Data Management & Security. Deze integreren op hun beurt met interne en externe scanners, met virtuele en hardware scanners, en met de QualysGuard KnowledgeBase die draait op Oracle RAC DB.

Nieuwe, in het nieuwe platform geïmplementeerde technologieën zijn onder meer:

 • Multidimensionale, extreem snelle geclusterde indexering en tagging van data gebruikmakend van Apache Solr.
 • Krachtige en aanpasbare reporting engine die gebruik maakt van BIRT voor multi-format output.
 • Web-scale applicatie clustering gebruikmakend van Terracotta en Ehcache technologieën.
 • Direct Web Remoting (DWR) services-based dynamic UI gebruikmakend van krachtige JavaScript Sencha EXT componenten.
 • SOAP en REST based XML web services voor high volume API interaction.

Voordelen voor gebruikers
Alle security en compliance applicaties die door het platform worden gehost, zullen profiteren van de integratievoordelen. Dat zijn onder meer:

 • Nieuwe User Interface met dynamische en interactieve interfaces, wizards en nieuwe report templates om scandata te presenteren in een brede reeks aan presentatie-opties al naar gelang de behoeften van de gebruikers.
 • Nieuwe, aanpasbare template-driven reporting engine genereert rapportages op basis van gebruikerscriteria in een variëteit aan formats (csv, doc, xls, pdf, xml, ppt).
 • Snel doorzoeken van diverse, uitgebreide Qualys datasets, waaronder scanresultaten, asset data, scanprofielen, gebruikers, kwetsbaarheden en meer.
 • Gepatenteerde technologie voor hierarchical dynamic asset tagging en role-based gebruikerstoegang.
 • Dynamische distributie van scans over meerdere scanners op basis van beschikbaarheid en belasting om het scannen van grote netwerken te optimaliseren. Dit zorgt voor een drastische vermindering van de algehele tijd die nodig is om grote scan jobs te voltooien.
 • Gevirtualiseerd scanning platform voor enterprises, consultants en cloud-omgevingen (zie het persbericht).

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance.

De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 5.000 organisaties in 85 landen, waaronder 47 van de Fortune Global100. Meer dan 500 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd. Het marktleiderschap wordt erkend door toonaangevende marktonderzoeksbureaus.

Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, NTT, SecureWorks, Symantec, Tata Communications en TELUS. Qualys is tevens founding member van de Cloud Security Alliance (CSA). Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
pr-benelux@qualys.com

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com