Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys introduceert TotalCloud met FlexScan voor cloud-native VMDR

Nieuw product gebruikt het meest nauwkeurige platform voor detectie van kwetsbaarheden voor flexibele cloud-native scans met en zonder agents.

Amsterdam – 8 november 2022Qualys, Inc. (NASDAQ: QLYS), een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, introduceert TotalCloud met FlexScan. Deze oplossing biedt cloud-native VMDR met Six Sigma-nauwkeurigheid via scans, zowel met als zonder agents, voor uitgebreide dekking van cloud-native statusbeheer en workloadbeveiliging voor multi-cloud- en hybride omgevingen.

Zakelijke applicaties en lokale infrastructuren worden steeds meer naar de cloud verplaatst. Dat maakt het voor beveiligingsteams lastiger om risico’s te beheren voor alle workloads, services, resources, gebruikers en applicaties in de cloudomgeving. Daarnaast hebben teams ook te maken met talloze losse oplossingen die een gefragmenteerd beeld geven van de risico’s, zonder daarbij enige context te bieden. De beveiliging wordt hierdoor alsmaar duurder en complexer, terwijl cloudapplicaties kwetsbaar blijven voor aanvallen.

Op dit moment worden er al meer dan 31 miljoen workloads beveiligd door Qualys. Qualys TotalCloud breidt de bijzondere nauwkeurigheid van VMDR nu uit met cloud-native FlexScan-beoordelingen. Dit brengt Cloud Posture Management en Cloud Workload Security samen in één centraal dashboard, met inzicht in de risico’s. TotalCloud automatiseert inventarisatie, beoordeling, prioritering en herstel van risico’s via een gebruiksvriendelijke drag-and-drop workflow-engine voor doorlopende beveiliging zonder interventie, van code tot productieapplicaties in de cloud.

Qualys FlexScan
Qualys FlexScan is een uitgebreide cloud-native assessmentoplossing waarmee organisaties meerdere scanoplossingen voor de cloud kunnen combineren om de beveiliging van hun cloudomgeving optimaal te beoordelen.

Beveiligingsteams krijgen meerdere hybride controlemogelijkheden om het hele aanvalsoppervlak in de cloud te beveiligen met:
• Zero-touch scans zonder agents op basis van API’s van cloudproviders voor snelle analyses.
• Virtuele scans van apparaten die controleren op onbekende workloads via het netwerk via open poorten en kwetsbaarheden die op afstand misbruikt kunnen worden.
• Beoordeling van momentopnamen van workloads die worden verzameld voor periodieke offline scans voor kwetsbaarheden en OSS-scans.
• Qualys Cloud Agents in de workload voor uitgebreide realtime controles van kwetsbaarheden, configuraties en beveiliging.

totalcloud-pr-screenshot 0r0sPOSXI
Qualys TotalCloud met FlexScan

Qualys TotalCloud biedt beveiligingsteams onder meer:

Direct multi-cloud statusinzicht: het centrale cloudstatus-dashboard geeft in slechts enkele minuten inzicht in de status van de inventaris, beveiliging en compliance van multi-cloudomgevingen. Teams kunnen misconfiguraties die het grootste risico vormen, eenvoudig identificeren en prioriteren, en hebben daarbij de beschikking over aanvullende context over de kwetsbaarheden en beveiliging.

Centrale beveiligingsweergave om risico’s te prioriteren met TruRisk: de console geeft één centrale weergave van inzichten in de beveiliging voor alle workloads, services en resources in de cloudomgeving. Qualys TruRisk kwantificeert de risico’s bovendien op basis van de belangrijkheid van workloads en detectie van kwetsbaarheden. Deze informatie wordt gecorreleerd met dreigingsinformatie over ransomware, malware en exploits om de risico’s te prioriteren, te volgen en te verkleinen.

Snel herstel met drag-and-drop workflows zonder programmeren: door de integratie van QFlow met TotalCloud kunnen beveiligings- en DevOps-teams waardevolle tijd en resources besparen. Met automatisering en drag-and-drop workflows zonder programmeren kunnen veel tijdrovende taken worden vereenvoudigd: kwetsbaarheden in tijdelijke cloudassets beoordelen, waarschuwingen bij belangrijke bedreigingen, misconfiguraties herstellen en assets die een hoog risico vormen, in quarantaine plaatsen.

Snellere probleemoplossing door beveiliging eerder in het ontwikkelingsproces te integreren: TotalCloud biedt beveiliging die eerder in bestaande CI/CD-tools van ontwikkelaars is geïntegreerd. Cloudworkloads, containers en IaC-artefacten (Infrastructure as Code) worden zo continu beoordeeld. Blootstelling aan risico’s en herstelstappen kunnen daardoor snel worden geïdentificeerd tijdens de fasen van ontwikkeling, bouw en pre-implementatie, met ondersteuning voor de belangrijkste cloudproviders zoals AWS, Azure en Google Cloud.

“Cloudbeveiliging wordt door te veel afzonderlijke oplossingen sterk gefragmenteerd”, zegt Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys. “Dat maakt de beveiliging complexer. Onze klanten willen een naadloos, volledig inzicht in de risico’s voor al hun multi-cloud en non-cloud assets. Met ons innovatieve TotalCloud-aanbod bieden we klanten een flexibele en hoogwaardige cloud-native risicobeoordeling wanneer zij naar de cloud willen uitbreiden met Qualys.”

Beschikbaarheid
Qualys TotalCloud is op dit moment nog in preview. De software zal tegen het einde van het jaar algemeen beschikbaar worden. Ga naar Qualys.com/totalcloud-trial voor een proefversie. Lees de TotalCloud-blog voor meer informatie.

Aanvullende informatie
• Lees de TotalCloud-productblog
• Bekijk de TotalCloud-video
• Meer informatie over het Qualys Cloud Platform
• Volg Qualys op LinkedIn en Twitter

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier en een marktleider op het gebied van cloudgebaseerde IT- security- en compliance-oplossingen. Het bedrijf heeft met meer dan 10.000 geregistreerde klanten wereldwijd, waaronder het merendeel van de bedrijven in de Forbes Global 100 en Fortune 100. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en automatiseren van hun beveiligings- en complianceoplossingen in één platform voor meer flexibiliteit, betere bedrijfsresultaten en substantiële kostenbesparingen.
Het Qualys Cloud Platform maakt gebruik van één agent die doorlopend beveiligingsinformatie levert. Zo kunnen bedrijven het volledige spectrum van detectie van kwetsbaarheden, compliance en beveiliging automatiseren voor IT-systemen, taken en webapplicaties in IT-omgevingen op locatie, endpoints, servers, openbare en private clouds, containers en mobiele omgevingen. Qualys, dat in 1999 werd opgericht als een van de eerste bedrijven voor SaaS-beveiliging, heeft strategische samenwerkingsverbanden en integreert de functies van het eigen Vulnerability Management in beveiligingspakketten van cloudproviders, waaronder Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure, samen met een aantal vooraanstaande Managed Service Providers (MSP’s) en wereldwijd opererende consultancyorganisaties. Bezoek voor meer informatie www.qualys.com.
Qualys, Qualys VMDR® en het Qualys-logo zijn handelsmerken van Qualys, Inc. Alle andere vermelde producten en namen zijn mogelijk handelsmerken van hun respectieve eigenaren.


Niet voor publicatie | Media Contactgegevens
Zeekhoe Communicatie
Paul Zeebregts
T. 06-293 393 29
E. paul(at)zeekhoe.nl

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com