Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys benoemt Mark Butler tot Chief Information Security Officer

Amsterdam, 17 mei 2017 - Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier op het gebied van op cloud gebaseerde security- en compliance-oplossingen, benoemt Mark Butler - voormalig leidinggevende bij Fiserv - tot Chief Information Security Officer (CISO). Butler zal helpen bij het adviseren van Qualys-klanten over hun CISO-behoeften en hen ondersteunen bij een veilige digitale transformatie.

Butler wordt Qualys’ belangrijkste CISO-evangelist. Zo helpt hij security- en compliance-verantwoordelijken - van 9.300 Qualys-klanten in ruim honderd landen - inzicht te vergaren in de businessaspecten die vandaag de dag nodig zijn voor een veilige digitale transformatie en DevSecOps. CISO’s aan klantzijde helpt hij tevens om deze prioriteiten te koppelen aan belangrijke technische behoeften, tools en processen.

Butler heeft meer dan twintig jaar ervaring in IT-security in zowel leidinggevende als uitvoerende functies bij toonaangevende bedrijven, resellers en solution providers. Hij werkte samen met management, IT-leidinggevenden en juridisch adviseurs om tijdig inzicht te verzamelen in nieuwe businessmogelijkheden en de bijbehorende cyberrisico’s. Zijn expertise in security omvat onder andere: threat intelligence, security architecture, strategie, road-map development, cyber framework alignment, security solution testing, orkestratie en workflowintegratie.

Voorafgaand aan zijn carrière bij Fiserv bekleedde Butler functies op het gebied van wereldwijde securityconsulting, onafhankelijk technisch onderzoek en uitgebreide assessmentdiensten, en diverse fundamentele securityrollen bij H&R Block. Butler studeerde aan Baylor University en behaalde een Bachelor of Science in Business Administration/Business Management aan Avila University. Butler is gecertificeerd als onder andere Certified Information Systems Security Professional (CISSP), PCI Internal Security Assessor (PCI-ISA) en Certified Information Privacy Professional/Information Technology (CIPP-IT).

“Ik ben zeer vereerd het Qualys-team te mogen versterken als Chief Information Security Officer. Ik kijk ernaar uit samen te werken met andere CISO’s en hen te helpen de juiste inzichten in hun IT-assets te verwerven - inzichten die zij vandaag de dag nodig hebben om hun internationale digitale business te beveiligen”, zegt Mark Butler. “Dankzij zijn unieke cloudplatform bevindt Qualys zich in een centrale positie en kan het CISO’s helpen met het inbouwen van security en het beveiligen van meerdere on-premise- en compliance-puntoplossingen.”

“Mark brengt unieke ervaring met zich mee en we zijn allemaal verheugd hem te mogen verwelkomen in ons team”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys, Inc. “Als CISO van een internationale Financial Services Technology-leverancier weet hij precies wat er nodig is om cyberbedreigingen af te weren en security in te bouwen in de digitale transformatie - die elk bedrijf inmiddels doormaakt om competitief te blijven.”

Meer informatie?

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based security en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 9.300 klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun securityactiviteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, Deutsche Telekom, Fujitsu, HCL Technologies, HP Enterprises, InfoSys, NTT, Optiv, SecureWorks, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Voor meer informatie:
LVTPR
Kirsten Meij / Edmee Verbeek
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

Qualys, het Qualys-logo en QualysGuard zijn handelsmerken van Qualys, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com