Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

IBM werkt samen met Qualys om zijn Managed Security Services-portfolio (MSS) uit te breiden

Meer inzicht en continue security- en compliance-status voor alle IT-assets dankzij nieuwe functies

AMSTERDAM, 13 maart 2017Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde security- en compliance-oplossingen, gaat samenwerken met IBM (NYSE: IBM). Dankzij het partnerschap voegt IBM de continue, cloudgebaseerde IT-security en -compliance van Qualys toe aan zijn Managed Security Services-portfolio (MSS). IBM integreert Qualys-technologie om klanten te voorzien van verbeterd inzicht in IT-assets, vulnerabilities en threat-data. Hierdoor is probleemoplossing beter te prioriteren en het beheer van hun IT-security- en compliance-status aanzienlijk te vereenvoudigen.

Het uitrollen van een digitale bedrijfsinfrastructuur naar wereldwijde cloud- en on-premise implementaties vereist dat securityteams continu zicht hebben op assets binnen verschillende IT-omgevingen. IBM voegt Qualys Vulnerability Management, Policy Compliance, Continuous Monitoring en ThreatPROTECT toe aan zijn MSS, waardoor het internationale bedreigingenlandschap te monitoren is vanuit de IBM X-Force Command Centers. Daarnaast kan IBM het multitenant Qualys Cloud Platform integreren met zijn MSS-portal en Single Sign-On-platform. Zo hebben klanten continu inzicht, kunnen ze beter prioriteren en kunnen ze hun IT-security- en compliance-status op effectievere wijze beheren in hybrid, public en private clouds.

“Het cloudplatform van Qualys biedt realtime inzicht in IT-security- en compliance-status – en op internationale schaal”, zegt John Wheeler, Vice-President Services and Offering Management van IBM Security. “We zijn verheugd om het Qualys-platform met ons MSS-portfolio te integreren. We kunnen klanten nu een volledig overzicht bieden van hun security en compliance voor wat betreft al hun wereldwijde IT-middelen. Daarnaast verbeteren onze bedrijven continu de integraties op productniveau en informatiedeling tussen producten, zoals Qualys Vulnerability Management en IBM QRadar, zodat klanten nog meer uit hun securityservices halen.”

“IBM helpt de grootste bedrijven ter wereld om hun markten een nieuwe industriële revolutie in te leiden”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys, Inc. “Dankzij de integratie met het Qualys Cloud Platform kan IBM security verweven in deze digitale transformatie, zodat hun klanten kunnen innoveren en verstoringen voorkomen. Tegelijkertijd verminderen ze ook het risico op succesvolle cyberaanvallen.”

“Als cloudgebaseerde oplossing brengt het Qualys Cloud Platform realtime inzicht in de assets, vulnerabilities en belangrijke policyinstellingen in datacenters, public en private clouds samen in één portal. Daarnaast biedt het platform verbeterde schaalbaarheid, flexibiliteit en gebruiksgemak, waardoor klanten sneller en veiliger realtime inzichten kunnen toevoegen aan cloudworkloads en -instances.”

ThreatPROTECT is gebouwd op het Qualys Cloud Platform en integreert continu inzicht in assets en vulnerabilities van verschillende cloudplatformen, datacenters en mobiele devices met realtime data over bedreigingen. Zo geven klanten eenvoudig voorrang aan de meest kritieke bedreigingen. ThreatPROTECT brengt data van vulnerability-scans en active threat-data uit verschillende bronnen samen in één dynamisch dashboard – voor een holistisch en contextueel overzicht van de bedreigingen waaraan een organisatie wordt blootgesteld. Hierdoor zijn securityteams in staat visuele verslagen te genereren en kunnen zij samenwerken met IT om hun wereldwijde infrastructuren op effectieve wijze te beveiligen.

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based beveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 9.200 klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun securityactiviteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, Deutsche Telekom, Fujitsu, HCL Technologies, HP Enterprises, InfoSys, NTT, Optiv, SecureWorks, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

###

Qualys, het Qualys-logo en QualysGuard zijn handelsmerken van Qualys, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie:
LVTPR
Kirsten Meij / Gijs van Beek
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com