Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys kondigt wereldwijde strategische samenwerking met Wipro aan

Wipro gebruikt Qualys Cloud Platform voor het leveren van kwetsbaarheids- en compliance-diensten voor managed security-omgevingen

Amsterdam, 25 augustus 2016Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudbeveiligings- en compliance-oplossingen, gaat strategisch nog intensiever samenwerken met Wipro Limited (NYSE: WIT, BSE: 507685, NSE: WIPRO), wereldwijd toonaangevend dienstverlener op het gebied van informatietechnologie, consulting en zakelijke processen. Op basis van de samenwerking is Wipro in staat beveiligingsdiensten van Qualys, zoals vulnerability management, policy compliance en web application security, wereldwijd beschikbaar te stellen aan zijn klanten. Wipro integreert tevens het Qualys Cloud Platform (QCP) in zijn bestaande managed security-diensten.

Overal in de wereld passen organisaties hun netwerken aan, omdat steeds meer bedrijfsfuncties zich naar de cloud verplaatsen. Qualys biedt deze bedrijven continue beveiliging en compliance met een centraal beheerd platform dat zichzelf update. Het Qualys Cloud Platform zorgt voor inzicht in, controle over, en respons voor wereldwijde IT-assets. Op basis van cloud- en API-technologie schaalt het Qualys Cloud Platform zich on-demand. Ook sluit het naadloos aan op managed security-diensten als die van Wipro.

“Wij zijn zeer verheugd om onze samenwerking met Qualys verder uit te breiden”, zegt Sheetal Mehta, vicepresident en wereldwijd hoofd Cybersecurity & Risk Services van Wipro Limited. “Door gebruik te maken van het Qualys Cloud Platform tezamen met Wipro’s beproefde kwetsbaarheids- en compliance life cycle management-processen, profiteren onze klanten van continue beveiliging en compliance via onderscheidende on-demand beveiligings- en compliance-oplossingen.”

“Wipro heeft wereldwijd een indrukwekkend trackrecord opgebouwd in managed security-diensten en wij hebben er vertrouwen in dat we samen toonaangevende IT-beveiligings- en compliance-oplossingen kunnen leveren aan organisaties over de gehele wereld”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys, Inc. “Qualys’ cloud-based leveringsmodel stelt Wipro in staat wereldwijde beveiliging en compliance te integreren in de beheerde omgevingen van zijn klanten.”

Het Qualys Cloud Platform voert jaarlijks meer dan drie miljard IP-scans/audits uit en is gebouwd op zeer schaalbare kerndiensten en een wereldwijde multitenant cloudinfrastructuur. Het design van QCP geeft klanten inzicht in geografisch verspreide en gesegmenteerde netwerken, dynamische cloudomgevingen en endpoints. Dat is van groot belang voor informatiebeveiligingsteams, omdat ze compliance garanderen en IT-assets beveiligen in een zich steeds verder uitbreidende netwerkperimeter. In het centraal beheerde platform vinden kwetsbaarheids- en software-updates realtime plaats. Tevens kunnen informatiebeveiligingsteams on-demand nieuwe dekking, gebruikers en diensten toevoegen.

Extra achtergrondinformatie

###

Over Wipro Limited
Wipro Limited (NYSE: WIT, BSE: 507685, NSE: WIPRO) is een wereldwijd toonaangevende serviceverlener op het gebied van informatietechnologie, consulting en zakelijke processen. Wipro levert bedrijven winst via ruime ervaring in de branche en een 360-gradenbeeld van ‘business via technologie’. Door de combinatie van digitale strategie, klantgericht design, geavanceerde statistieken en productontwikkeling helpt Wipro klanten succesvolle en aanpasbare organisaties te creëren. Het bedrijf is wereldwijd bekend om zijn omvangrijke dienstenportfolio, toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Wipro heeft ruim 170.000 toegewijde medewerkers en klanten in zes continenten. Meer achtergrond is te vinden op www.wipro.com.

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based beveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 8.800 klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun securityactiviteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, Fujitsu, HCL Comnet, InfoSys, NTT, Optiv, SecureWorks, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Voor meer informatie:

LVTPR
Gijs van Beek / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com