Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys breidt security- en compliance-cloudplatform uit met Microsoft Azure-ondersteuning

Security en compliance in de Azure-cloud nu te beheren vanaf Qualys-console

Amsterdam, 22 juni 2016 – Klanten van Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloud-based beveiliging en compliance-oplossingen, kunnen nu ook hun centrale, single-pane overzicht van hun beveiliging- en compliance-situatie in Microsoft Azure zien. Dat maakt Qualys mogelijk door een uitbreiding van zijn Virtual Scanner Appliance. Azure-gebruikers zijn nu eenvoudig in staat onjuist geconfigureerde en kwetsbare systemen en applicaties te vinden en snel bedreigingen te herstellen om zo zwakke plekken in de beveiliging te verwijderen.

Bedrijfsnetwerken breiden zich steeds verder uit naar de cloud. Organisaties willen dan ook het beheer van de beveiliging en compliancy vereenvoudigen. De Qualys Virtual Scanner Appliance – gecertificeerd voor Microsoft Azure – helpt ze bij het consolideren van vulnerability management, policy compliance en web applicatie scanning diensten op virtual machines in Azure op het Qualys-platform. De oplossing is te gebruiken met zowel het Classic- als het Azure Resource Manager-implementatiemodel (ARM). De oplossing is volledig geïntegreerd met het Qualys Cloud Platform.

Ondersteuning voor Classic en Azure Resource Manager
Na de introductie van Azure Resource Manager in 2015 raadt Microsoft het gebruik van Resource Manager aan voor de implementatie van nieuwe middelen en het opnieuw implementeren van bestaande middelen. De twee implementatiemodellen zijn namelijk niet volledig compatibel met elkaar. Om Qualys-klanten die hun Azure-omgeving beheren met een van deze modellen tegemoet te komen, is de Virtual Scanner Appliance getest om te werken met zowel Classic als Resource Manager.

Gecertificeerd voor Microsoft Azure
In samenwerking met Microsoft is de Virtual Scanner Appliance VHD (Virtual Hard Disk) van Qualys nu beschikbaar voor klanten in de Azure Marketplace. Daarmee zijn alle commerciële Azure-regio’s en een aantal compute instance-groottes ondersteund. De Virtual Scanner Appliance heeft de publicatie- en certificeringsprocessen van Azure doorlopen om aan zijn verwachte kwaliteit te voldoen.

“_Veel organisaties die assets verplaatsen naar een cloudomgeving, beschikken niet over de tools om de beveiliging effectief te beheren en hun compliance-situatie te evalueren_”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys. “Nu kunnen we samen met Microsoft onze klanten een uitgebreide oplossing bieden, die hen continu inzicht geeft in hun volledige IT-infrastructuur, inclusief de Azure-cloudomgeving.”

Het is belangrijk dat onze klanten de mogelijkheid hebben hun gecentraliseerde beveiligings- en compliance-audits naar Microsoft Azure uit te breiden_”, zegt Nicole Herskowitz, senior directeur Productmarketing Cloud Platform bij Microsoft. “_Qualys’ platform voor continue beveiliging stelt Azure-klanten in staat eenvoudig en automatisch onjuist geconfigureerde en kwetsbare systemen en applicaties op te sporen. Dat helpt hen beter om te gaan met de uitdagingen van steeds groter wordende cloud-workloads.”

Prijzen en beschikbaarheid
Virtual Scanner Appliance voor Microsoft Azure is nu beschikbaar via de Azure-website. De oplossing is volledig geïntegreerd met het Qualys Cloud Platform en scant Azure-virtual machines binnen Qualys-abonnementen. In een Qualys-jaarabonnement zijn 24x7 ondersteuning en alle updates opgenomen. De licentie voor de Qualys Virtual Scanner Appliance kost 995 euro per jaar.

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based beveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 8.800 klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun securityactiviteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, BT, Cognizant Technology Solutions, SecureWorks, Fujitsu, HCL Comnet, InfoSys, NTT, Optiv, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Voor meer informatie:

LVTPR
Gijs van Beek / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com