Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
 • Overview
 • Platform Apps

 • Qualys Endpoint Security

  Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

 • Context XDR

  Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys en HEAT Software bundelen krachten en leveren cloudgebaseerd patchen

OEM-partnership integreert patchmanagement met Qualys Cloud Platform: sneller reageren op actieve bedreigingen

Amsterdam, 2 maart 2016Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloud-based beveiliging en compliance-oplossingen, gaat een Original Equipment Manufacturer-partnership (OEM) aan met HEAT Software. Samen leveren ze een cloudgebaseerde patchmanagementoplossing aan Qualys-klanten wereldwijd. Het partnership stelt Qualys in staat de toonaangevende PatchLink-technologie van HEAT Software te integreren in het Qualys Cloud Platform. Door deze nieuwe, gecombineerde oplossing is patchmanagementdata via het Qualys Cloud Platform te verspreiden. Dat maakt het voor klanten mogelijk om kwetsbaarheden in IT-systemen en endpoints op te sporen en te patchen via de Qualys Cloud Agents.

Patchmanagement is een van de lastigste en meest urgente uitdagingen waar securityprofessionals op dit moment mee te maken hebben. Dat is het gevolg van het toenemende aantal devices, applicaties en kwetsbaarheden. Echter, bestaande patchmanagementoplossingen zijn een reeks van hybride tools en processen die niet de flexibiliteit en automatisering bieden, die klanten nodig hebben om snel te reageren op actieve bedreigingen op hun bedrijfskritische systemen en webapplicaties.

Met de nieuwe patchmanagementoplossing kunnen Qualys-klanten automatisch heterogene besturingssystemen, kwetsbaarheden in Microsoft-security en -non-security, applicaties van derde partijen en eindpoint-configuraties identificeren en patchen. En dat allemaal via een enkele cloudconsole. De belangrijkste patch-mogelijkheden van HEAT PatchLink zijn de volgende.

 • Desktop- en serverbesturingssystemen. HEAT PatchLink biedt ondersteuning van heterogene besturingssystemen voor eenvoudig patch- en herstelbeheer op meerdere platformen, waaronder Windows, Linux, UNIX en Mac OS X. Microsoft-patches omvatten zowel security- als non-security-content voor besturingssystemen die teruggaan tot Windows XP/Server 2003, en voor applicaties als Microsoft Office.
 • Applicaties van derde partijen. HEAT PatchLink biedt de meest uitgebreide herstelcontent voor kwetsbaarheden in derdepartijenapplicaties, die in de markt te vinden is, waaronder de grootste opslagplaats van herstelcontent voor Adobe-kwetsbaarheden.

Dit OEM-partnership maakt het mogelijk de uitgebreide patchmanagementcontent van HEAT te integreren in het Qualys Cloud Platform. Met behulp van zijn gedistribueerde en schaalbare platformmogelijkheden voorziet Qualys klanten van deze nieuwe dienst van patches. Daarnaast neemt Qualys de patchcontent-API van HEAT op in zijn cloud agents, waarmee patches zijn toe te passen op kwetsbare en onjuist geconfigureerde endpoints en IT-systemen.

“Deze samenwerking betekent een grote mijlpaal in onze continue ontwikkeling van toonaangevende channel- en OEM-partnerships”, zegt Mercedes Ellison, senior vicepresident Alliances and Channels van HEAT Software. “Door deze nieuwe, strategische samenwerking met Qualys kunnen we nu meer dan 8.800 Qualys-klanten onze toonaangevende patchmanagementmogelijkheden bieden. We helpen ze te voldoen aan de toenemende, wereldwijde vraag naar endpoint-beveiliging met een gebruiksvriendelijke cloudoplossing die schaalbaar is naar miljoenen endpoints.”

“Wij zijn blij dat we onze innovatie kunnen voortzetten en ons leiderschap in vulnerability-management kunnen uitbreiden om klanten in staat te stellen beter te reageren op actieve bedreigingen”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys, Inc. “De naadloze integratie met HEAT Software maakt het voor ons mogelijk onze klanten via onze cloud agents toonaangevende patchmanagementmogelijkheden te bieden. Dat helpt gebruikers automatisch kwetsbaarheden te ontdekken en te herstellen – op alle IT-middelen en op wereldwijde schaal.”

Beschikbaarheid en extra achtergrondinformatie

 • De nieuwe, gecombineerde oplossing is in de tweede helft van 2016 in een bètaversie beschikbaar.
 • Bezoek voor meer informatie de stand van Qualys (standnummer N342) op RSA Conference 2016, van 29 februari tot en met 4 maart 2016 in het Moscone Center in San Francisco (VS).
 • Volg Qualys op LinkedIn en Twitter.

Over HEAT Software
HEAT Software is een toonaangevende leverancier van Cloud Service Management- en Unified Endpoint Management-software voor organisaties van elke omvang. Met zijn suite van oplossingen is HEAT Software het enige bedrijf ter wereld, dat – vanaf een enkel platform – Service Management- en Unified Endpoint Management-software biedt, on-premise en in de cloud. HEAT beheert dagelijks miljoenen service-interacties en endpoints voor duizenden toonaangevende organisaties voor bedrijfsfuncties als IT, HR, facility, finance en klantenservice, en meer. Zijn klanten leveren eersteklas service en maximaliseren de operationele efficiëntie tegen lagere kosten en met minder complexiteit.

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based beveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 8.000 klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun securityactiviteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, Accuvant, BT, Cognizant Technology Solutions, Dell SecureWorks, Fujitsu, HCL Comnet, InfoSys, NTT, Optiv, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Voor meer informatie:
LVTPR
Gijs van Beek / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com