Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
 • Overview
 • Platform Apps

 • Qualys Endpoint Security

  Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

 • Context XDR

  Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys introduceert op maat te maken vragenlijst voor securityonderzoek

Nieuwe Software-as-a-Service-oplossing vereenvoudigt onderzoek naar interne IT-middelen en leverancierrisico’s

Amsterdam, 13 oktober 2015Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloud-based beveiliging en compliance-oplossingen, voegt op maat te maken vragenlijsten toe aan zijn geïntegreerde diensten. Ze zijn beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van 2015. De Security Assessment Questionnaire (SAQ) van Qualys stelt organisaties in staat bedrijfsprocessen en leverancierrisico’s te onderzoeken door alle relevante informatie centraal vast te leggen. Daarmee besparen ze tijd en kosten. Daarnaast maakt deze nieuwe dienst het voor bedrijven mogelijk om aan te tonen dat ze compliant zijn met interne policy’s, standaarden en mandaten als PCI-DDS, HIPAA, COBIT en ISO 27001/2.

“Organisaties moeten zich houden aan voortdurend veranderende regelgeving, standaarden en richtlijnen, en ervoor zorgen dat externe leveranciers dat ook doen”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys, Inc. “Tot nog toe ging het hier om een grotendeels handmatig proces, beheerd via e-mail en spreadsheets. Qualys SAQ verandert het proces van lastig en gedecentraliseerd in gestroomlijnd, eenvoudig, reproduceerbaar en volledig online te beheren.”

SAQ stelt organisaties in staat eisen aan bedrijfsprocessen te onderzoeken, waaronder:

 • onderzoek naar leverancierrisico’s;
 • end-to-end security en compliance;
 • intern auditmanagement;
 • onderzoek naar trainings- en bewustwordingsprogramma’s voor werknemers.

SAQ is een cloudoplossing die systematisch risicodata, compliance-informatie en bewijsdocumenten verzamelt. De oplossing is gericht op zowel de procedurele als de technische eisen voor wat betreft security en compliance. SAQ bevat de volgende onderdelen.

 • Templatebeheer. Gebruikers kunnen eigen templates creëren door vragen te importeren, en gebruik maken van verschillende out-of-the-box-campagnes om risico- en compliance-eisen te onderzoeken.
 • Campagnebeheer. Een vragenlijsttemplate is toe te wijzen aan specifieke gebruikers of groepen. Vragenlijstresultaten zijn te groeperen om het beheer van meerdere lopende enquêtes te vereenvoudigen.
 • Dashboards en rapportages. Via de dashboards is de voortgang van campagnes te volgen, en er zijn op maat te maken dashboards die leverancierrisico’s en compliance weergeven.

“Qualys staat bekend om zijn geautomatiseerde security- en compliance-onderzoeken van devices en applicaties. Met Security Assessment Questionnaire maken we het nu net zo makkelijk om data van mensen te verzamelen”, zegt Sumedh Thakar, Chief Product Officer van Qualys, Inc.

Meer informatie is te vinden op www.qualys.com/questionnaire.

Beschikbaarheid en extra achtergrondinformatie

 • Meld u aan voor de melding van een gratis proefversie van Qualys Security Assessment Questionnaire zodra deze beschikbaar is.
 • Volg Qualys op LinkedIn en Twitter.

Over Qualys

Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-based beveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan 6.700 klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het Qualys Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun security-activiteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accenture, Accuvant, BT, Cognizant Technology Solutions, Dell SecureWorks, Fujitsu, HCL Comnet, InfoSys, NTT, Tata Communications, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Voor meer informatie:

LVTPR
Gijs van Beek / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
M: qualys@lvtpr.nl

LEWIS PR for Qualys
Tracey Workman
T: +1 (415) 432-2470
M: qualys@lewispr.com

Geen persberichten meer ontvangen? Klik hier om af te melden.

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com