Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
 • Overview
 • Platform Apps

 • Qualys Endpoint Security

  Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

 • Context XDR

  Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys lanceert gratis cloud-tool voor vier belangrijkste beveiligingsmaatregelen

Tool is ontwikkeld in samenwerking met SANS Institute en Cyber Security Council en beschermt tegen 85 procent van cyberaanvallen

Amsterdam, 26 februari 2014 – Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier in het bieden van oplossingen voor cloud-security en compliance-management, introduceert een gratis tool die organisaties helpt bij het implementeren van de vier belangrijkste beveiligingsmaatregelen voor het tegenhouden van cyberaanvallen. Deze nieuwe ‘Top 4-tool’ is ontwikkeld in samenwerking met het SANS Institute en de Cyber Security Council. Organisaties bepalen hiermee snel of op de pc’s in hun omgeving de vier meest kritische beveiligingsmaatregelen goed zijn geïmplementeerd. Volgens de Cyber Security Council beschermt dit al gauw tegen 85 procent van de cyberaanvallen. De gratis tool is te downloaden op www.qualys.com/top4.

“De Qualys Top 4-tool is een zeer slimme en effectieve oplossing die zowel grote als kleine bedrijven helpt bij het inschatten hoe veerkrachtig ze zijn tegen geavanceerde bedreigingen van vandaag de dag”, zegt Jonathan Trull, Chief Information Security Officer (CISO) voor de staat Colorado, Verenigde Staten. “Dit is exact het soort publiek-private partnership dat ons land nodig heeft om de cyberaanvallen die onze economie en infrastructuur bedreigen, aan te pakken.”

“Dit is de eerste keer dat een grote beveiligingsleverancier een scoring- en reporting-algoritme heeft ontwikkeld, dat organisaties in staat stelt om zichzelf te vergelijken met andere”, zegt Alan Paller, onderzoeksdirecteur bij het SANS Institute. “Deze scoring-techniek is de enige die ik ooit heb gezien, die organisaties in staat stelt de veranderingen te implementeren, die leiden naar effectieve beveiliging.”

De nieuwe Top 4-cloud-dienst is gebouwd op het QualysGuard Cloud Platform en helpt bedrijven eenvoudig en snel te identificeren of Windows-pc’s in hun omgeving de vier belangrijkste maatregelen hebben geïmplementeerd.

 1. Application Whitelisting – alleen goedgekeurde software mag draaien.
 2. Application Patching – applicaties, plug-ins en andere software is altijd up-to-date.
 3. OS Patching – besturingssystemen zijn altijd up-to-date.
 4. Minimizing Administrative Privileges – biedt bescherming tegen onzichtbare wijzigingen door schadelijke software.

IT-beheerders gebruiken de rapportages die de gratis tool maakt, om te bepalen welke eindpunten niet voldoen om vervolgens de noodzakelijke maatregelen te kunnen nemen om beter beveiligd te zijn tegen aanvallen.

“De kracht van de kritische beveiligingsmaatregelen – Critical Security Controls – ligt in de combinatie van kennis van actuele aanvallen en een effectieve bescherming van experts die een uitgebreide kennis hebben van de huidige bedreigingen”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys. “We hebben deze cloud-dienst gebouwd in samenwerking met het SANS Institute en de Cyber Security Council om organisaties te helpen bij het op een goede manier implementeren van deze maatregelen. Hierdoor identificeren ze pc’s in hun omgevingen, die directe aandacht vragen.”

Beschikbaarheid

De nieuwe gratis tool is beschikbaar op www.qualys.com/top4. Qualys voegt de top 4-beveiligingsmaatregelen ook toe aan het QualysGuard Cloud Platform en maakt ze beschikbaar voor alle bestaande klanten zonder extra kosten.

Over het QualysGuard Cloud Platform

Het QualysGuard Cloud Platform en het geïntegreerde pakket beveiligings- en compliance-oplossingen helpen organisaties bij het verkrijgen van een wereldwijd overzicht van hun security- en compliance-status. Tegelijkertijd verlagen ze de total cost of ownership. De QualysGuard Cloud Suite biedt Vulnerability Management, Web Application Scanning, Malware Detection Service, Policy Compliance, PCI Compliance en Qualys SECURE Seal, en stelt klanten in staat hun IT-bezittingen te identificeren. Daarnaast verzamelen en analyseren ze grote hoeveelheden IT-beveiligingsdata, ontdekken en prioriteren ze kwetsbaarheden en malware, bevelen ze saneringsacties aan en checken ze de implementatie van zulke acties.

Over Qualys

Qualys (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-beveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan zesduizend klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als de Fortune 100-bedrijven. Het QualysGuard Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun security-activiteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accuvant, BT, Dell SecureWorks, Fujitsu, NTT, Symantec, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Voor meer informatie:

LVTPR
Gijs van Beek
qualys@lvtpr.nl
030 - 6565070

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com