Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys voor vijfde achtereenvolgende jaar op nummer een positie in omzetranglijst voor Device Vulnerability Assessment

Qualys vergrootte zijn marktaandeel in Vulnerability Assessment in 2012

Amsterdam, 2 september 2013 - Qualys, Inc. (NASDAQ: QLYS), pionier in het bieden van oplossingen voor cloud-security en compliance-management, staat voor het vijfde achtereenvolgende jaar nummer één op de IDC-omzetranglijst voor Device Vulnerability Assessment van 2012. Qualys heeft een marktaandeel van 14,5 procent. In het rapport The Worldwide Security and Vulnerability Management 2013-2017 Forecast and 2012 Vendor Shares komt ook naar voren dat Qualys in 2012 zijn marktaandeel heeft vergroot in de overall categorie Vulnerability Assessment (VA). Dit omvat zowel device-VA als applicatie-VA. Qualys werd hier de nummer twee met een marktaandeel van 9,4 procent. In 2011 was dat nog 8,6 procent.

“Zelfs in economisch onzekere tijden blijven bedrijven investeren in veiligheid en kwetsbaarheidsbeheer. Dat komt door de toename van bedreigingen en het groeiende aantal wetten en regels”, zegt Charles Kolodgy, vicepresident research beveiligingsproducten bij IDC. “Organisaties kijken naar betaalbare oplossingen die de complexiteit van effectief risicomanagement verminderen. Met zijn cloudplatform blijft Qualys zijn marktaandeel vergroten door in te spelen op de behoefte aan kosteneffectieve, krachtige en geautomatiseerde oplossingen. Deze helpen organisaties bij het monitoren van en beschermen tegen mogelijke aanvallen, terwijl ze voldoen aan compliance-regels.”

Volgens het rapport kwam de omzet in de markt voor beveiligings- en kwetsbaarheidsbeheer in 2012 uit op 4,2 miljard dollar. In 2011 was dat nog 3,8 miljard dollar. Volgens IDC zal deze mark ook in 2013 een positieve groei laten zien, met een verwachte omzet van 4,6 miljard dollar. De markt zal in 2017 naar verwachting goed zijn voor een omzet van 6,5 miljard dollar.

“We zijn blij te zien dat ons marktaandeel blijft groeien in de overall markt voor kwetsbaarheidsbeheer”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys. “Ons unieke QualysGuard beveiligings- en compliance-platform maakt het gemakkelijker om nieuwe functionaliteit toe te voegen aan bestaande oplossingen en nieuwe diensten te leveren die kosteneffectief zijn en gemakkelijker inzetbaar dan de traditionele oplossingen die we vervangen.”

Kijk op qualys.com/idc-vm-2013-forecast voor het volledige rapport.

Over het QualysGuard Cloud Platform

Het QualysGuard Cloud Platform en zijn geïntegreerde suite van beveiligings- en compliance-oplossingen helpen organisaties van elke omvang bij hun beveiligings- en risicobeleid. De QualysGuard Cloud Suite, die Vulnerability Management, Web Application Scanning, Malware Detection Service, Policy Compliance, PCI Compliance en Qualys SECURE Seal omvat, stelt klanten in staat om IT-middelen te identificeren, grote hoeveelheden IT-beveiligingsdata te analyseren, kwetsbaarheden en malware te ontdekken, acties voor te stellen en de implementatie ervan te controleren.

Over Qualys

Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier op het gebied van oplossingen voor cloud-beveiliging en compliance. Het bedrijf heeft meer dan zesduizend klanten in meer dan honderd landen, inclusief een meerderheid van zowel de Forbes Global 100- als Fortune 100-bedrijven. Het QualysGuard Cloud Platform en de geïntegreerde suite van oplossingen helpen organisaties bij het vereenvoudigen van hun security-activiteiten en het verlagen van de compliance-kosten door het bieden van on-demand bedrijfskritische beveiligingsinformatie en het automatiseren van de auditing, compliance en bescherming van IT-systemen en webapplicaties. Qualys, opgericht in 1999, heeft sterke strategische partnerships met toonaangevende managed service providers en consultingorganisaties, waaronder Accuvant, BT, Dell SecureWorks, Fujitsu, NTT, Symantec, Verizon en Wipro. Het bedrijf is tevens een van de oprichters van de Cloud Security Alliance (CSA). Meer achtergrond is te vinden op www.qualys.com.

Voor meer informatie:

LVTPR

Gijs van Beek / Niels van der Vuurst de Vries

qualys@lvtpr.nl

030 - 6565070

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com