Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys wereldwijd marktleider in Device Vulnerability Assessment

Qualys voor het tweede opeenvolgende jaar op 1; vergroot marktaandeel

Redwood City (USA) - 7 februari 2011 - Qualys®, de leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, maakt vandaag bekend dat IDC Qualys voor het tweede opeenvolgende jaar heeft aangewezen als marktleider met het grootste omzetaandeel in Device Vulnerability Assessment (VA). Het IDC-rapport Worldwide Security and Vulnerability Management Market for 2010-2014 and 2009 Vendor Shares (Doc.# 225988, Dec. 2010) berekent voor Qualys over 2009 een marktaandeel in omzet van 14,4 procent tegenover 13,4 procent in 2008. Dit onderstreept de snelle acceptatie van de QualysGuard suite die klanten in de hele wereld voorziet van oplossingen voor IT security en compliance.

“Het doet ons goed om te zien dat ons marktaandeel blijft groeien en we zijn ermee verguld marktleider te zijn omdat dit de acceptatie van Security-as-a-Service demonstreert en de steun van onze klanten in het afgelopen decennium laat zien,” zegt Philippe Courtot, CEO en chairman van Qualys. “Onze klanten hebben ertoe bijgedragen dat we oplossingen voor IT security en compliance in één suite kunnen aanbieden en vanuit de cloud kunnen leveren.”

Qualys heeft ook haar marktaandeel kunnen vergroten in de algemene categorie Vulnerability Assessment die zowel Device VA als Application VA omvat. Qualys staat dit jaar op nummer twee met een omzetaandeel van 8,3 procent tegen 7,8 procent het voorafgaande jaar.

Vanaf de oprichting in 1999 is Qualys pionier in het SaaS leveringsmodel van oplossingen voor IT security en compliance. Qualys’ vlaggenschip QualysGuard stelt organisaties in staat de veiligheid van hun netwerken te vergroten en geautomatiseerd security audits uit te voeren teneinde compliance met beleid en regelgeving te waarborgen. De QualysGuard® service wordt momenteel gebruikt door meer dan 5.000 organisaties in 85 landen, waaronder 47 bedrijven uit de Fortune Global 100, en verricht meer dan 500 miljoen IP audits per jaar.

Ga voor een samenvatting van het rapport naar https://www.qualys.com/docs/idc_vendor_shares_2009.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance.
De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 5.000 organisaties in 85 landen, waaronder 47 van de Fortune Global100. Meer dan 500 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd. Het marktleiderschap wordt erkend door toonaangevende marktonderzoeksbureaus.
Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, NTT, SecureWorks, Symantec, Tata Communications en TELUS. Qualys is tevens founding member van de Cloud Security Alliance (CSA). Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
pr-benelux@qualys.com

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com