Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
 • Overview
 • Platform Apps

 • Qualys Endpoint Security

  Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

 • Context XDR

  Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys meldt acquisitie van Nemean Networks

Verwerving van technologie breidt Qualys’ researchmogelijkheden uit met IDS/IPS en Malware Detection

Redwood City (USA) - 5 oktober 2010 - Qualys®, de leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, maakt vandaag bekend dat de acquisitie van Nemean Networks op 31 augustus is geëffectueerd. Met deze acquisitie zijn de researchmogelijkheden van Quayls uitgebreid met intrusion en malware detection. De overname stelt het bedrijf in staat met de security-gemeenschap samen te werken bij het ontwikkelen van Intrusion Detection System (IDS) signatures voor Snort en andere open source tools. Qualys is nu in het bezit gekomen van alle exclusieve rechten op Nemean’s technologie, waaronder alle patenten.

Nemean’s core technology is ontwikkeld op de University of Wisconsin (UW)-Madison met support van de National Science Foundation, het Army Research Office en het Department of Homeland Security. Deze werkzaamheden hebben geresulteerd in vier UW-patenten, exclusief gelicentieerd door de universiteit. Nemean is opgericht als een Limited Liablility Company (LLC) en heeft in juni 2007 een kantoor geopend in Madison, Wisconsin.

Deze overname biedt Qualys:

 • Baanbrekende intrusion detection technologie die is ontwikkeld bij UW-Madison. Deze wordt ondersteund door vier patenten. Nemean’s Intrusion Prevention System (IPS) en IDS technologie genereert automatisch protocol behavior-aware signatures voor het met ongeëvenaarde accuratesse identificeren van kwaadaardige aanvalsactiviteiten.
 • Een state-of-the-art Honeynet systeem dat fungeert als interface voor het generen van IP reputation en signatures en dat informatie over malware attacks verzamelt die Qualys met de community zal delen.
 • Een getalenteerd team, geleid door Paul Barford, CEO en oprichter van Nemean Networks en tebvens oprichter en directeur van het Wisconsin Advanced Internet Laboratory bij UW. De benoeming van Barford tot Chief Scientist van Qualys maakt deel uit van de acquisitie.

“Qualys heeft over het afgelopen decennium een zeer schaalbaar Software-as-a-Service platform gebouwd om beter te kunnen voldoen aan de behoeften van wereldwijde bedrijven en service providers op het gebied van IT security en compliance,” zegt Barford. “We zijn erg verheugd om ons aan te sluiten bij Qualys zodat we additionele intelligence kunnen integreren met het QualysGuard platform, inclusief de mogelijkheden voor geautomatiseerde IDS signature generation en algemene attack intelligence die we in ons Honeynet systeem verzamelen ten bate van de gemeenschap.”

“Met deze acquisitie breiden we onze mogelijkheden uit voor het met een hoge graad van automatisering detecteren van malware en dreigingen,” zegt Philippe Courtot, chairman en CEO van Qualys. “Het is verder onze bedoeling om dit uit te bouwen binnen de wereldwijde community-inspanningen om steeds geavanceerder wordende cyber-aanvallen te bestrijden.”

Qualys zal de technologie van Nemean Networks, inclusief het Honeynet system, demonstreren tijdens de achtste jaarlijkse Qualys Security Conference in San Francisco op 11 oktober 2010. Kijk voor meer informatie en voor aanmelding op https://www.qualys.com/qsc.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance.
De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 4.000 organisaties in 85 landen, waaronder 42 van de Fortune Global100. Meer dan 500 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd.
Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, NTT, SecureWorks, Symantec, Tata Communications, en TELUS. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
pr-benelux@qualys.com

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com