Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys integreert QualysGuard en Cyber-Ark’s Privileged Identity Management Suite

Nieuwe Integratie stelt gebruikers in staat Privileged Accounts van meerdere IT omgevingen te beheren en biedt Remote Access voor meer gedetailleerde scans

Redwood City (USA) - 4 oktober 2010 - Qualys®, de leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, en Cyber-Ark® Software, wereldwijde leverancier van software om bedrijfskritische applicaties, identiteiten en informatie te beschermen, maken de integratie bekend van QualysGuard® met Cyber-Ark’s Privileged Identity Management (PIM) Suite. Dankzij deze integratie kunnen gebruikers rechtstreeks in de Cyber-Ark Enterprise Password Vault® (EPV) de aanmeldinformatie opslaan en beheren die nodig is om geauthenticiteerd vulnerability en compliance scans binnen het netwerk uit te voeren. De Cyber-Ark EPV maakt deel uit van de PIM suite. Dit maakt binnen een collaborative omgeving veiliger beheer van de aanmeldgegevens van de beheerder mogelijk, terwijl QualysGuard de mogelijkheid krijgt om gemakkelijk trusted scans uit te voeren.

De QualysGuard IT Security en Compliance Suite gebruikt een Software-as-a-Service (SaaS) architectuur om het proces van vulnerability management en policy compliance te automatiseren. Cyber-Ark PIM Suite beveiligt, beheert en monitort alle geprivilegieerde accounts en activiteiten die bij datacenter management komen kijken – on premise of in de cloud.

Met de nieuwe integratie kunnen gebruikers QualysGuard configureren om rechtstreeks vanuit Cyber-Ark’s PIM toegang te krijgen tot de geprivilegieerde accountgegevens van IT systemen teneinde geautomatiseerd veilige scans uit te voeren. Met Cyber-Ark’s PIM Suite zijn de geprivilegieerde inloggegevens beschermd en worden ze periodiek veranderd om tegemoet te komen aan corporate security policies en om te voldoen aan regelgeving. De gezamenlijke oplossing beschermt de toegang tot bedrijfsdata, terwijl de reikwijdte van de security scans wordt verbreed. Dit verschaft een compleet, accuraat beeld van de IT security en compliance.

“Bedrijven bekennen zich in toenemende mate tot de voordelen van oplossingen voor cloud computing,” zegt Udi Mokady, president en CEO van Cyber-Ark Software. “De integratie van QualysGuard met Cyber-Ark’s PIM Suite beschermt de toegang tot inloggegevens van IT systemen terwijl zij klanten in staat stelt hun netwerken te scannen om een afgerond beeld te krijgen van de veiligheid van de onderneming. De gebruikers kunnen volledig profijt trekken van een cloud-based service.”

“Trusted of authenticated scanning is de enige praktische manier geworden om een compleet, up-to-date beeld te krijgen van de IT assets en om misconfiguraties, ontbrekende patches en andere security issues op het spoor te komen,” zegt Philippe Courtot, chairman en CEO van Qualys. “Deze integratie stelt ondernemingen in staat om Cyber-Ark’s mogelijkheden voor privileged identity management te benutten voor het uitvoeren van trusted scans. Daarmee vervalt de noodzaak om deze aanmeldgegevens aan Qualys te verstrekken.”

Prijs en beschikbaarheid
De QualysGuard versie met de Cyber-Ark integratie is nu beschikbaar voor alle klanten van Qualys. Kijk op https://community.qualys.com/blogs/qualys-tech voor meer informatie over hoe deze integratie werkt. Meer informatie over QualysGuard staat op https://www.qualys.com/products/qg_suite/. Meer informatie over de Cyber-Ark PIM Suite staat op http://www.cyber-ark.com/digital-vault-products/privileged-identity-management/index.asp.

Over Cyber-Ark

Cyber-Ark® Software is een wereldwijd informatiebeveiligingsbedrijf dat is gespecialiseerd in het beschermen en beheren van geprivilegieerde gebruikers, applicaties en zeer gevoelige informatie, teneinde compliance en productiviteit te verbeteren en organisaties te beschermen tegen dreigingen van binnenuit. Met de bekroonde software voor Privileged Identity Management (PIM) en Highly-Sensitive Information Management kunnen organisaties de toegang tot applicaties effectiever managen en sturen, terwijl ze hun investeringen in security terugverdienen. Cyber-Ark werkt met meer dan 700 wereldwijde klanten, waaronder meer dan 35 procent van de Fortune 50. Cyber-Ark heeft het hoofdkantoor in Newton, Mass. en kantoren en authorized partners in Noord-Amerika, Europa het Verre Oosten. Kijk voor meer informatie www.cyber-ark.com.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance.
De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 4.000 organisaties in 85 landen, waaronder 42 van de Fortune Global100. Meer dan 500 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd.
Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, NTT, SecureWorks, Symantec, Tata Communications, en TELUS. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
pr-benelux@qualys.com

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com