Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys voert het peloton aan volgens onafhankelijk onderzoek naar Vulnerability Management

Toppositie QualysGuard IT Security en Compliance Suite vanwege strategie en marktdekking

Redwood City, USA - 20 juli 2010 - Qualys®, de leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, maakt vandaag bekend dat het volgens het onderzoeksrapport ‘The Forrester Wave™: Vulnerability Management, Q2 2010’ de markt aanvoert. In deze evaluatie wordt Qualys genoemd als “leader” in Vulnerability Management vanwege de hoge scores in de drie evaluatiedomeinen: huidige offering, strategie en aanwezigheid op de markt.

Uit het rapport: “Qualys voert het peloton aan…zowel in strategie als in uitvoering. Niet alleen is Qualys de pionier van het hybride SaaS model voor vulnerability assessment, maar ook is het momenteel in termen van inkomsten de grootste leverancier van vulnerability management. De functionaliteit om configuration compliance vast te stellen, die eveneens wordt geleverd via Qualys’ in-the-cloud multi-tenant architectuur, is tot volle wasdom gekomen. Het is een van de meest geavanceerde oplossingen in de markt.” (‘The Forrester Wave™: Vulnerability Management, Q2 2010,’ Forrester Research juli 2010).

Het rapport vervolgt: “Momenteel levert de QualysGuard cloud vulnerability assessment, scanning op applicatieniveau en configuration compliance auditing, alles vanuit een centrale multi-tenant architectuur. Deze architectuur voorziet in schaalbaarheid en geconsolideerde rapportage. Qualys is ook een van de weinige leveranciers die een full-featured configuration compliance module verschaft die een concrete koppeling biedt van een lange lijst met regelgeving aan feitelijke IT controls.”

“Wij hebben QualysGuard bijna tien jaar geleden gelanceerd vanuit een nieuwe visie op het leveren van security applicaties via het internet,” zegt Philippe Courtot, chairman en CEO van Qualys. “Sindsdien hebben duizenden klanten in alle soorten en maten in meer dan 85 landen onze vulnerability management oplossingen ingevoerd om hun business technology systemen te beveiligen en om te voldoen aan regelgeving. Wij voelen ons vereerd dat QualysGuard IT Security en Compliance in deze evaluatie hoge scores krijgt. Naar onze overtuiging onderstreept deze erkenning de kracht van ons SaaS-model, onze betrokkenheid bij onze klanten en hun voortdurende steun.”

Het rapport vermeldt dat het servicemodel van Qualys “ooit beschouwd als radicaal … nu sommige van de grootste organisaties in de wereld als klant heeft”. Het sluit af met de aanbeveling van Qualys aan “ook de meest conservatieve organisaties” stellende dat “het moeilijk mis kan gaan met Qualys.”

Qualys was een van de acht bedrijven die zijn uitgenodigd deel te nemen aan Forrester Wave on Vulnerability Management. Het rapport beoordeelt de sterktes en zwaktes van de top vulnerability management leveranciers op basis van 53 criteria binnen drie domeinen: huidige offering, strategie en aanwezigheid op de markt.

Ga naar https://www.qualys.com/docs/wave_vulnerability_management_q2_2010.pdf om het onderzoeksrapport op te vragen. Kijk voor meer informatie over de QualysGuard IT Security en Compliance Suite op https://www.qualys.com/products/qg_suite/.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance.
De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 4.000 organisaties in 85 landen, waaronder 42 van de Fortune Global100. Meer dan 500 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd.
Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, NTT, SecureWorks, Symantec, Tata Communications, en TELUS. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
pr-benelux@qualys.com

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com