Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
 • Overview
 • Platform Apps

 • Qualys Endpoint Security

  Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

 • Context XDR

  Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys lanceert gratis malware detectie service om online bezoekers van websites te beschermen

Nieuwe service kijkt naar verdachte gedragspatronen op websites; Near Zero False Positive Rate; scant miljoenen URLs per dag

RSA Conference (booth #1432), San Francisco USA – - 1 maart 2010 - Qualys®, de leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, annonceert vandaag op RSA Conference de nieuwe, gratis dienst QualysGuard® Malware Detection. De service scant websites, hoe groot ze ook zijn en waar ter wereld ze zich ook bevinden, op malware-infecties en dreigingen. QualysGuard Malware Detection biedt bedrijven geautomatiseerde alerts en gedetailleerde rapportages om effectief de gevonden malware op te kunnen ruimen.

“Dagelijks worden er duizenden websites geïnfecteerd met malware. Ze vormen daardoor een bron van besmetting van hun bezoekers. Die hebben maar zelden in de gaten dat ze besmet zijn geraakt of dat hun persoonlijke informatie niet langer veilig is.” Dat zegt Avivah Litan, VP en analist bij Gartner. “Bedrijven en webwinkels die proactief maatregelen nemen om malwaredreigingen doorlopend in de gaten te houden, dragen bij aan het vertragen van de verspreiding van malwareinfecties en aan de bescherming van consumenten op het internet.”

QualysGuard Malware Detection beschermt websites en hun bezoekers als volgt:

 • Scans die onmiddellijk inzicht geven in malware problemen
 • Automatische alertering als malware is aangetroffen
 • Identificatie van kwetsbare stukjes broncode voor het snel en gemakkelijk verwijderen van malware

QualysGuard Malware Detection brengt het aantal false positives terug tot bijna nul door zowel statische als gedragsanalyse uit te voeren op de inhoud van de website om tijdens het scannen malware accuraat te identificeren. De statische analyse vindt broncode die doorgaans wordt gebruikt voor kwaadaardige aanvallen, inclusief encoded JavaScript, web bugs, en character encoding binnen inline frames. Behavioral analysis vindt kwaadaardig gedrag dat zich voordoet bij het bezoek aan de site vanaf een computer met een ongepatchte browser en besturingssysteem. Het kijkt of er op de ongepatchte machine verdachte zaken gebeuren, zoals programma’s die worden geïnstalleerd en gestart, of bestanden die op de computer worden geplaatst.

“We hebben QualysGuard Malware Detection ontwikkeld als een wapen in de strijd tegen cybercrime en om het web voor iedereen veiliger te maken,” zegt Philippe Courtot, chairman en CEO van Qualys. “Dit is een complete, gratis oplossing waarmee bedrijven in alle soorten en maten in staat zijn om malwaredreigingen op hun websites op te sporen en om acties te ondernemen om kwetsbaarheden te verhelpen.”

QualysGuard Malware Detection kan opschalen naar scanning van miljoenen webpagina’s per dag door virtuele machines met ongepatchte browsers en operating systems in te zetten teneinde verdachte gedragingen op websites vast te stellen.

Qualys annonceert vandaag ook de Qualys GO SECURE service met het Qualys SECURE keurmerk om elk bedrijf en elke webshop in staat te stellen aan de online klanten te laten zien dat het proactief maatregelen heeft genomen om malware en ander ongerief op de website op te sporen en uit de weg te ruimen.

Beschikbaarheid
QualysGuard Malware Detection is als een gratis service vanaf vandaag in bèta beschikbaar. Ga voor een scan naar https://www.qualys.com/STOPMALWARE.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance.
De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 4.000 organisaties in 85 landen, waaronder 42 van de Fortune Global100. Meer dan 500 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd.
Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, NTT, SecureWorks, Symantec, Tata Communications, en TELUS. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
theo@loth.nl

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com