Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Randy Barr CSO bij Qualys

Almere - 9 november 2009 - Qualys, de leverancier van Software-as-a-Service-oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, meldt dat Randy Barr zich als Chief Security Officer (CSO) bij het bedrijf heeft aangesloten. Randy heeft meer dan 13 jaar ervaring als leidinggevende op het gebied van informatietechnologie in sterk schaalbare Software-as-a-Service (SaaS) omgevingen. Randy wordt verantwoordelijk voor de security, het risk management en de business continuity planning van het QualysGuard platform dat wereldwijd door duizenden organisaties wordt gebruikt. Hij zal ook de initiatieven leiden van de Qualys CSO Advisory Board om samen met klanten best practices op het gebied van security en compliance te ontwikkelen en te implementeren.

“Qualys is de pionier van het SaaS model in het leveren van security applicaties voor enterprises. Het heeft de afgelopen tien jaar focus gehouden op het leveren van kwaliteitsoplossingen om complexe uitdagingen op het gebied van IT security en compliance het hoofd te bieden,” zegt Randy Barr. “Het is opwindend bij Qualys te komen op het moment dat cloud computing oplossingen prominent worden om ondernemingen te helpen zich te verdedigen tegen recente dreigingen.”

Hiervoor was Randy bij Yodlee als Information Security Officer verantwoordelijk voor het op het hoogste niveau waarborgen van de security van Yodlee’s financiële services via internet. Dit omvatte security en risico assessments van de Internet financial services, de 7x24 wereldwijde support, en van corporate omgevingen. Daarvoor was Randy CSO bij WebEx Communications, een Cisco bedrijf en de leidende provider van web communication services aan meer dan 30.000 klanten wereldwijd. WebEx is al langere tijd een klant van Qualys.

Bij WebEx heeft Randy de security afdeling van de grond af opgebouwd. Hij was verantwoordelijk voor de wereldwijde security infrastructuur van het bedrijf. Onder zijn leiding is met succes voldaan aan diverse standaards en audits, zoals SysTrust Seal, SAS-70 Type II met de ISO-17799 Control Objectives, DIACAP / FISMA reviews, Authority to Operate op het NIPRNET van het US Department of Defense en het Independent Security Report.

“Randy was met WebEx een van onze early adopters. Hij heeft ons geholpen de security van ons SaaS platform vorm te geven,” zegt Philippe Courtot, Chairman en CEO bij Qualys. “Zijn sterk technische achtergrond bij het beveiligen van wereldwijde infrastructuren zal ons helpen bij de wereldwijde expansie van het QualysGuard SaaS Platform terwijl hij het gezichtspunt van de CSO inbrengt in het hart van onze activiteiten.”

Randy spreekt regelmatig op security conferenties waaronder CSO Perspectives, RSA, BITS Security Forum, The Security Standard en SaaS/Gov. Ook is hij geciteerd in tal van artikelen en heeft hij op de cover gestaan van SC Magazine. Randy heeft een BS in Business Administration van de University of Phoenix.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van als een service geboden oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance. De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 4.000 organisaties in 85 landen, waaronder 40 van de Fortune Global100. Meer dan 200 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd. Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, SecureWorks, Symantec, Tata Communications, TELUS en VeriSign. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
theo@loth.nl

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com