Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Samenwerking Sourcefire en Qualys voorziet in Real-Time Risicoanalyse

Integratie van Sourcefire 3D System en QualysGuard helpt organisaties Total Cost of Ownership te verminderen door het aantal netwerkdreigingen te reduceren

Columbia, Md. en Redwood City, Ca. - 24 juli 2009 - Sourcefire, Inc. (Nasdaq:FIRE), toonaangevend in Cybersecurity, en Qualys®, Inc., de leverancier van on-demand oplossingen voor IT security risk en compliance management, maken bekend dat Sourcefire® Solution Partner van Qualys is geworden en dat de bedrijven het Sourcefire 3D® System hebben geïntegreerd met QualysGuard®.

De combinatie van Sourcefire en Qualys stelt organisaties in staat om het aantal aan te pakken netwerkdreigingen te reduceren door gebruik te maken van het Sourcefire Defense Center® om DE door Sourcefire’s intrusion prevention system (IPS) gedetecteerde dreigingen te correleren met door QualysGuard geïdentificeerde host vulnerabilities. Door de gecombineerde inzet van Sourcefire en Qualys kan het aantal door het Sourcefire IPS gevonden netwerkdreigingen sterk worden gereduceerd, hetgeen leidt tot betere bescherming en lagere total cost of ownership (TCO).

“Dankzij ons innovatieve partnership met Sourcefire zijn onze klanten in staat meer inzicht te krijgen in de ernst van de aanvallen zodat ze zich kunnen concentreren op die dreigingen die er het meeste toe doen,” zegt Wolfgang Kandek, Chief Technology Officer bij Qualys.

Deze integratie verschaft klanten de mogelijkheid om QualysGuard scan data te importeren in de Sourcefire RNA® (Real-time Network Awareness) host database, en aldus real-time netwerk discovery informatie te combineren met actieve vulnerability scan data. Dit stelt gebruikers in staat om snel vast te stellen of een host daadwerkelijk kwetsbaar is voor een gegeven exploit, waardoor waardevolle analysetijd wordt bespaard.

“Organisaties verspillen een hoop tijd met het aanpakken van dreigingen die eigenlijk geen impact hebben op hun netwerken,” zegt Martin Roesch, oprichter en CTO bij Sourcefire. “Door RNA’s real-time network intelligence te combineren met de actieve scan data van Qualys kan het Sourcefire 3D System het aantal alerts nu reduceren en klanten de gelegenheid bieden zich te richten op die dreigingen die echt impact hebben op hun omgeving.”

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van als een service geboden oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance. De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 3.500 organisaties in 85 landen, waaronder 40 van de Fortune Global100. Meer dan 200 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd. Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, NTT, SecureWorks, Symantec, Tata Communications, TELUS en VeriSign. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

Over Sourcefire

Sourcefire, Inc. (Nasdaq:FIRE), is wereldwijd leider in Cybersecurity oplossingen. Sourcefire transformeert de manier waarop Global 2000 organisaties en overheidsinstellingen netwerk security risico’s afhandelen en minimaliseren. Sourcefire’s IPS en Real-time Adaptive Security oplossing rust klanten toe met een efficiënte en effectieve gelaagde bescherming, waardoor network assets voorafgaand, tijdens en na een aanval beschermd blijven. De afgelopen jaren is Sourcefire in gelijke mate erkend voor haar innovatie en leiderschap in de sector door klanten, media en marktanalisten, met meer dan 40 awards en bekroningen. Vandaag de dag zijn de namen van Sourcefire en van oprichter Martin Roesch synoniem geworden met innovatie en network security intelligence. Kijk voor meer informatie over Sourcefire op http://www.sourcefire.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
theo@loth.nl

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com