Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Vers van de pers: " PCI Compliance for Dummies "

Samenwerking Qualys met uitgeverij John Wiley & Sons resulteert in aardig boekje over het voorkomen van credit card fraude en het voldoen aan de eisen van Payment Card Industry

Almere, - 28 januari 2009 - Uitgeverij John Wiley & Sons heeft het boekwerk PCI Compliance for Dummies uitgebracht. Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met Qualys – de toonaangevende leverancier van Software-as-a-Service-oplossingen voor on-demand IT security en compliance. Eerder brachten Qualys en John Wiley & Sons samen Vulnerability Management for Dummies uit.

PCI Compliance for Dummies is de eerste leesbare en informatieve gids die de hoofdzaken van PCI Compliance uitlegt. Het boek is geschreven voor detailhandelsorganisaties en legt de betekenis uit van de Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS). Toepassing van de standaard wordt nu dwingend voorgeschreven aan alle bedrijven die gegevens van credit en betaalkaarthouders opslaan, verwerken en doorgeven. PCI Compliance for Dummies voorziet in need to know informatie over PCI DSS en legt uit hoe retailers het beste kunnen voldoen aan de eisen. Auteurs zijn Sumedh Thakar en Terry Ramos van Qualys.

In vijf hoofdstukken (64 pagina’s) leidt het boek de lezers naar een basisbegrip van de veiligheidsrisico’s die kaartaccepterende retailers lopen. Het behandelt ook de PCI eisen zelf en in welke mate ze van toepassing zijn op de situatie van de lezer. Bovendien krijgt de lezer uitleg over best practices en krijgt hij een stappenplan aangereikt om PCI compliance te waarborgen en privacy inbreuken en datadiefstal te voorkomen.

“Gartner heeft 4.500 consumenten ondervraagd die de dupe waren van kaartgegevensdiefstal. Ongeveer een derde wist niet waar de diefstal had plaatsgevonden,” zegt Avivah Litan, VP en gerenommeerd analist van Gartner Inc. “Momentaal is diefstal bij een retailer of een andere derde partij de grootste categorie van diefstal van de gegevens van kaarthouders. Aan de hand van de PCI DSS specificaties krijgen retailers beter inzicht in de maatregelen en beschikbare tools om deze nodeloze gegevensdiefstallen te voorkomen.”

Gratis exemplaren zijn te downloaden:

Over de auteurs

Sumedh Thakar heeft de leiding over activiteiten van Qualys om security oplossingen te leveren die zijn gebaseerd op de eisen van de Payment Card Industry (PCI). Hij is de architect van de QualysGuard PCI Software-as-a-Service PCI compliance oplossing. Sumedh en zijn team helpen grote ondernemingen met hun PCI compliance initiatieven. Sumedh werkt nauw samen met de leden van de PCI Council voor de ontwikkeling en uitbreiding van de DSS.
IT veteraan Terry Ramos is vice president strategic development bij Qualys. Hij is verantwoordelijk voor strategie, market alignment, partnerships en geïntegreerde technologieën bij Qualys. Terry heeft 15 jaar ervaring in de IT sector met in de afgelopen 7 jaar een specifieke focus op informatiebeveiliging. Terry is CISSP gecertificeerd en een veelgevraagd spreker en panel deelnemer.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van als een service geboden oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance. De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 3.500 organisaties in 85 landen, waaronder 40 van de Fortune Global100. Meer dan 200 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd. Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, SecureWorks, Symantec, TELUS en VeriSign. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
theo@loth.nl

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com