Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
  • Overview
  • Platform Apps

  • Qualys Endpoint Security

    Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

  • Context XDR

    Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys en Comsec combineren dienstverlening

Almere, Capelle a/d IJssel - 15 juli 2008 - Qualys, leverancier van software-as-a-service-oplossingen voor on-demand IT-security en compliance, en beveiligingsadviesbureau Comsec hebben een partnerovereenkomst gesloten. De twee bedrijven gaan samenwerken op het gebied van implementaties en integratie van beveiligingstoepassingen.

De software van Qualys geeft security managers en andere leidinggevenden in de organisatie, zoals lijnmanagers, bestuursleden en auditors, on-demand inzicht in de IT-security en compliance van de onderneming. Comsec verkoopt als onafhankelijk adviesbureau geen beveiligingsproducten, maar wil klanten wel bijstaan in de implementatie en integratie ervan. Om dit effectief te kunnen doen, is de overeenkomst met Qualys gesloten, zodat Comsec rechtstreeks de QualysGuard abonnementen kan leveren.

Software-as-a-service
Qualys levert haar vulnerability management, PCI certificering en policy compliance management software als service aan haar partners en klanten. Qualys zorgt hierbij voor de ontwikkeling, het volledige operationele beheer en de beveiliging van de applicaties en klantdata. Door de overeenkomst tussen Comsec en Qualys kan Comsec de Qualys diensten integreren in de eigen dienstverlenging en deze ook aan haar klanten leveren.

Henk van der Heijden, managing director Benelux van Comsec: “We hebben al langere tijd goede ervaringen met de producten van Qualys. Hoewel we altijd productonafhankelijk werken, spreken we wel een keuzeadvies uit en Qualys komt hierbij regelmatig naar voren. Door de samenwerking kunnen we de implementatie en integratie van hun toepassingen nog beter begeleiden.”

Paul Ferron, managing director Benelux en Nordics van Qualys: “De security en compliance management software van Qualys dient als een radertje in de security en operationele processen van onze klanten te fungeren. Comsec heeft veel ervaring met deze processen en met organisaties en beschikt over een zeer ruime beveiligingskennis. Door onze producten ook via Comsec te leveren profiteren onze klanten van de uitstekende Qualys software, welke optimaal aan de bedrijfsprocessen gekoppeld kan worden door de ruime ervaring van Comsec op dit gebied.”

Over Comsec

Comsec is in 1986 door de Israëlier CEO Nissim Bar-El opgericht en inmiddels wereldwijd actief op het gebied van risk assessments, penetratietesten, beveiligingsplanning en -design, ontwikkeling van beveiligingsbeleid en procedures en beveiligingsonderwijs en –training. In 2005 introduceerde Comsec zijn eigen keurmerk voor veilige internetapplicaties. e-Sure is een uitgebreidere certificering dan de BS7799/ISO27001-standaard en inmiddels wereldwijd aan diverse bedrijven uitgedeeld. Naast het hoofdkantoor in Tel Aviv heeft Comsec kantoren in Tokio, Singapore, Londen, Warschau, Istanbul en Rotterdam. Meer informatie over Comsec is te vinden op www.comsecglobal.com .

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Qualys is het enige security bedrijf dat deze oplossingen aanbiedt via één enkel Software-as-a-Service platform. QualysGuard® stelt organisaties in staat om de beveiliging van hun netwerken te versterken en om geautomatiseerd security audits uit te voeren om te waarborgen dat procedures en regelgeving worden nagevolgd (compliancy). QualysGuard is een schaalbaar en open platform. Het biedt partners de mogelijkheid om hun managed security propositie te verbreden en om hun consultancy uit te breiden. Het implementeren van de on-demand oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar ook ter wereld dat moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliancy. QualysGuard is wereldwijd de meest gebruikte on-demand security oplossing. Meer dan 150 miljoen IP audits worden er per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Trimedia
+31 652 322 210
theo@trimedia.nl

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com