Cloud Platform
Contact us
Asset Management
Vulnerability & Configuration Management
Risk Remediation
Threat Detection & Response
 • Overview
 • Platform Apps

 • Qualys Endpoint Security

  Advanced endpoint threat protection, improved threat context, and alert prioritization

 • Context XDR

  Extend detection and response beyond the endpoint to the enterprise

Compliance
Cloud Security

Qualys lanceert gratis security testservice voor browsers

Qualys BrowserCheck helpt consumenten en bedrijven hun webbrowsers te beveiligen

Redwood City, USA - 19 juli 2010 - Qualys®, de leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management, lanceert vandaag de nieuwe service Qualys BrowserCheck, waarmee consumenten en zakelijke gebruikers security-problemen van hun browser kunnen oplossen. De gratis service is bereikbaar op http://browsercheck.qualys.com. De service scant webbrowsers en hun plug-ins op zwakke plekken in de beveiliging.

Deze zwakke plekken zijn de favoriete aanvalsdoelen van veel malware. Veel gebruikers zijn zich niet bewust van de risico’s waaraan hun browsers hen blootstellen elke keer als ze online shoppen, browsergebaseerde spelletjes spelen en nieuws van het internet halen.

“De dreiging van browsergebaseerde aanvallen neemt toe terwijl het aantal beveiligingslekken in browser plug-ins groeit. Gebruikers moeten zich bewust worden van hun browser-beveiliging en zichzelf beschermen tegen schadelijke activiteit,” zegt Avivah Litan, vice president en analist bij Gartner.

Qualys BrowserCheck draait interactief vanuit de meeste Windows webbrowsers en scant zowel de browser als haar plug-ins om onveilige en gedateerde versies op te sporen die gebruikers blootstellen aan risico’s.

Qualys BrowserCheck checkt:

 • Browser versie (IE 6.0+, Firefox 3.0+, Chrome 4.0+)
 • Adobe Flash Player
 • Adobe Reader 5.x and above
 • Adobe Shockwave Player
 • Apple Quicktime
 • BEA JRockit
 • Microsoft Silverlight
 • Microsoft Windows Media Player
 • Real Player
 • Sun Java
 • Windows Presentation Foundation (WPF) plug-in for Mozilla browsers
 • Windows OS support expiratie

Qualys Browsercheck gebruikt security-informatie die is samengesteld door het vulnerability research team van Qualys in combinatie met een lichte browser-extensie en voorziet in een snelle en accurate bepaling van de veiligheidsstatus van de browser zelf en van haar plug-ins.

“Bijna 100 procent van alle browsers die we onder de loep hebben genomen, hadden plug-ins geïnstalleerd die de gebruiker in staat stellen om naar muziek te luisteren, video te bekijken, PDF-bestanden te bekijken en spelletjes te spelen. Deze plug-ins worden door gebruikers regelmatig over het hoofd gezien en niet geüpdate. Dit leidt tot een significante blootstelling aan beveiligingsrisico’s - zowel voor eindgebruikers als voor zakelijke gebruikers,” zegt Philippe Courtot, chairman en CEO van Qualys, “BrowserCheck is een gemakkelijke en rechttoe-rechtaan manier om zwakke plekken aan te pakken en om de gebruiker een soepel en veilig browsergebruik te bieden.”

BeschikbaarheidQualys BrowserCheck is nu gratis beschikbaar op: http://browsercheck.qualys.com.

Ondersteunde Operating Systems: Windows 2000 (SP4), Windows XP (alle versies), Windows Server 2003 (alle versies), Windows Vista (alle versies), Windows Server 2008 (alle versies) en Windows 7 (alle versies)

Ondersteunde webbrowsers (alleen 32-bit): Microsoft Internet Explorer 6 (gebruik niet aanbevolen), Microsoft Internet Explorer 7, Microsoft Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.x (3.0, 3.5.x & 3.6), Google Chrome 4.x and Google Chrome 5.x.

Over Qualys

Qualys, Inc. is de toonaangevende leverancier van oplossingen voor on-demand IT security risk en compliance management. Het implementeren van de Software-as-a-Service oplossingen van Qualys is een kwestie van een paar uur, waar dat ook ter wereld moet gebeuren. Klanten krijgen onmiddellijk inzicht in de staat van hun security en compliance.
De QualysGuard® service wordt gebruikt door meer dan 4.000 organisaties in 85 landen, waaronder 42 van de Fortune Global100. Meer dan 500 miljoen IP audits worden per jaar door QualysGuard uitgevoerd. Qualys heeft bij een Fortune Global 50 company de grootste vulnerability management toepassing ter wereld gerealiseerd.
Qualys heeft strategische partnerships afgesloten met toonaangevende managed service providers en adviesorganisaties, waaronder BT, Etisalat, Fujitsu, IBM, I(TS)2, LAC, NTT, SecureWorks, Symantec, Tata Communications, en TELUS. Kijk voor meer informatie op www.qualys.com.

###

Qualys, the Qualys logo and QualysGuard are proprietary trademarks of Qualys, Inc. All other products or names may be trademarks of their respective companies.

For media inquiries or to find the appropriate spokesperson
Contact: Theo Loth
Loth PR Writing
+31 652 322 210
pr-benelux@qualys.com

For all other matters
Contact: pr@qualys.com

Media Contact:
Tami Casey
Qualys
media@qualys.com